Rīta Panorāma

Intervija ar Andri Sprūdu - Latvijas Ārpolitikas institūta direktoru, RSU profesoru

Rīta Panorāma

Trīs Osokini Operā. Jaunā programmā

Intervija ar Evu Juhņēviču - Dziesmu un deju svētku izpilddirektori

Dziesmu un deju svētku dalībniekiem būs jāreģistrējas datu sistēmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Gatavojoties Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem, kas Rīgu šovasar pieskandinās no 30.jūnija līdz 8.jūlijam, jau pašlaik svētku norisei aktīvi gatavojas ne vien mākslinieciskie kolektīvi, bet arī rīkotāji. Kā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” atklāj Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča, no 1. februāra sāksies svētku dalībnieku reģistrēšanās datu sistēmā internetā.

Precīzs Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku dalībnieku skaits kļūs zināms pēc skatēm, kas paredzētas pavasarī, bet pašreizējie dati liecina, ka ir jau vairāk par 40 000 dalībnieku, norāda Juhņēviča.

„Mēs tūlīt sāksim reģistrācijas sistēmu, kas mums ļaus identificēt precīzāku dalībnieku skaitu,” atklāj Juhņēviča.

Dalībnieku reģistrācija ir organizatorisks jaunievedums Dziesmu un deju svētkos.

„Mums ir izstrādāta elektroniska datu sistēma, kur dalībniekiem būs gan ērtā, gan vienkāršā veidā sistēmā jāreģistrējas,” turpina Dziesmu un deju svētku izpilddirektore. „Šī sistēma sāks darboties 1.februārī. Mēs aicināsim visus Latvijā dzīvojošos dziesmu svētku dalībniekus reģistrēties.”

Sīkāku informāciju par dalībnieku reģistrācijas sistēmu Juhņēviča sola sniegt 30.janvārī, apgalvojot, ka sistēma „turēs slodzi”. Tāpat Dziesmu un deju svētku izpilddirektore uzsver, ka šī sistēma ir ļoti nepieciešama, rūpējoties par svētku dalībnieku ērtību un drošību.

Arī svētku dalībnieku ēdināšanā šogad svētkos būs jauninājums, stāsta Juhņēviča. Dalībniekiem ir paredzētas pusdienas un launags svētku mēģinājumu norises vietās. Savukārt, runājot par dalībnieku naktsmītnēm, Juhņēviča informē, ka lielākā daļa pašvaldību jau vienojušās ar Rīgas skolām par izmitināšanu.

Jau vēstīts, ka biļetes uz XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem sāks tirgot 3. martā “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās visā Latvijā un interneta veikalā bilesuparadize.lv.

Vienā pirkumā vienam pircējam uz katru pasākumu būs iespējams nopirkt līdz četrām biļetēm. Bērni līdz septiņu gadu vecumam, ja viņiem nebūs nepieciešama atsevišķa sēdvieta, pasākumus varēs apmeklēt bez maksas. Arī visiem svētku dalībniekiem, uzrādot dalībnieka karti, būs iespēja bez maksas vērot noslēguma koncertu Mežaparka Lielajā estrādē.

Pilna svētku programma atrodama www.dziesmusvetki.lv

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti