Biļetes uz Dziesmu un deju svētkiem sāks tirgot 3.martā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Biļetes uz XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem sāks tirgot 3. martā.

Dziesmu svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča par svētku biļetēm
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Biļešu tirdzniecība notiks SIA “Biļešu Paradīze” vairāk nekā 50 tirdzniecības vietās visā Latvijā un interneta veikalā www.bilesuparadize.lv.

Vienā pirkumā vienam pircējam uz katru pasākumu būs iespējams nopirkt līdz četrām biļetēm. Bērni līdz septiņu gadu vecumam, ja viņiem nebūs nepieciešama atsevišķa sēdvieta, pasākumus varēs apmeklēt bez maksas. Arī visiem svētku dalībniekiem, uzrādot dalībnieka karti, būs iespēja bez maksas vērot noslēguma koncertu Mežaparka Lielajā estrādē.

Pilna svētku programma atrodama www.dziesmusvetki.lv

 “Jau šobrīd ir jūtama milzīga interese par biļešu iegādi – prognozējam, ka pieprasījums pēc biļetēm daudzkārt pārsniegs piedāvājumu, tātad jārēķinās ar rindām gan pie kasēm, gan interneta veikalā. Kaut arī vietu skaits šajās svētku norises vietās pēc to pārbūves ir palielinājies - Mežaparkā sasniedzot 30 000, Daugavas stadionā - 10 000 sēdvietu, ir skaidrs, ka biļešu visiem interesentiem uz noslēguma koncertiem Mežaparka Lielajā estrādē un deju lieluzvedumu Daugavas stadionā nepietiks. Svētku programmu veido 63 spilgti notikumi, turklāt divas trešdaļas būs apmeklējami bez ieejas maksas. Aicinām arī pašvaldības izvērtēt iespēju pilsētu laukumos un kultūras centros organizēt Dziesmusvētku koncertu publisku skatīšanos un sagādāt svētkus saviem iedzīvotājiem. Daudzus svētku notikumus translēs Latvijas Televīzija, sabiedrisko mediju interneta platformās tie būs skatāmi arī visā pasaulē,” akcentē svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Plānots, ka uz deju lieluzvedumu “Māras zeme” un noslēguma koncertu “Zvaigžņu ceļā” brīvajā tirdzniecībā būs līdz 74% biļešu, savukārt 24% biļešu būs iespēja iegādāties ar iepriekšējo rezervāciju, no kurām lielākā daļa tiks piedāvātas pašvaldībām, tā novērtējot to ieguldījumu svētku procesa nodrošināšanā.

Biļešu iepriekšējā rezervācija ir paredzēta arī sociālām grupām, piemēram, cilvēkiem ar kustību traucējumiem, daudzbērnu ģimenēm ar ģimenes karti 3+, kā arī atsevišķām mērķgrupām -  Dziesmusvētku tradīcijas uzturētājiem ārvalstīs – Pasaules Brīvo latviešu apvienībai un Eiropas Latviešu apvienībai u.c.

Plānots, ka ielūgumu skaits uz gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem nepārsniegs 2% no kopējā biļešu skaita.

„Plānojam, ka ielūgumu skaits uz gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem nepārsniegs 2% no kopējā biļešu skaita. Aicināt vēlamies tikai trīs augstākās amatpersonas, kā arī cilvēkus ar īpašu ieguldījumu dziesmu svētku procesa uzturēšanā – virsdiriģentus, virsvadītājus, dziesmu svētku procesa uzturētājus ārvalstīs. Ir vēl kāds jauninājums šajā gadā – ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc biļetēm un sensitīvo jautājumu par ielūgumiem, mēs veidosim atsevišķu īpašu komisiju, kura sniegs priekšlikumus gan par personām, kurām gribam piešķirt ielūgumus, gan arī par iepriekšējās rezervēšanas kvotām, apjomiem un mērķgrupām,” skaidro Juhņēviča.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti