Aktuāli

Velo aktīvisti: Rīgā četrus gadus nav izveidota neviena jauna velojosla

Aktuāli

Jānis Reirs par specializēto audžuģimeņu noteikumu tālāku virzīšanu

Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča par drošību svētku laikā

Dziesmu svētkos dienesti sola operatīvo palīdzību, bet dalībniekiem atgādina rūpēties par sevi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dziesmu un deju svētkos drošība ir viens no svarīgākajiem aspektiem, sarunā ar Latvijas Radio 1 raidījumu “Labrīt” atzina Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Viņa skaidroja, ka drošība ir svarīga gan attiecībā uz medicīnu un sabiedrisko kārtību, gan arī uz koncerta tehnisko aprīkojumu un datu drošību. Svētkos iesaistīto cilvēku skaits šogad ir milzīgs – 43 tūkstoši, un jau februārī, reģistrējoties dalībai Dziesmu un deju svētkos, dalībnieki piekrita personas datu apstrādes noteikumiem. Juhņēviča uzsvēra – ņemot vērā jauno datu regulu, līdz šī gada 30.augustam, kad būs apkopota un izvērtēta svētku statistika, dalībnieku dati tiks dzēsti no sistēmas.

Lai nodrošinātu pietiekamus resursus, ir paredzēts īpašs finansējums valsts dotācijas ietvaros, pastāstīja Juhņēviča. Finansējums paredzēts gan iekšlietu struktūrām, gan Veselības ministrijai. Jau šobrīd atbildīgie dienesti strādā preventīvi, informējot sabiedrību par drošības jautājumiem svētku laikā. Svētku laikā dienesti koncentrēsies vairāk uz operatīvo darbību.

Juhņēviča norādīja, ka nebūtu korekti nosaukt laikapstākļus vai gaisa temperatūru, pie kādas tiktu apsvērta iespēja atcelt mēģinājumus – šādos gadījumos lēmumu pieņem atbildīgie dienesti. Viņa arī uzsvēra, ka svarīgākais ir paša cilvēka atbildība par savu labsajūtu, veselību un slodzi un aicināja dalībniekus ņemt līdzi medikamentus, ja tādus nozīmējis ģimenes ārsts. Dienesti svētku laikā strādās tieši ar neatliekamiem gadījumiem.

Tāpat Dziesmu un deju svētku izpilddirektore norādīja – rīkotāji ir pārplānojuši programmu, gājienu pārceļot svētku sākumā un tādējādi mazinot dalībnieku slodzi svētku kulminācijā.

Domāts tiek arī par skatītājiem; ņemot vērā, ka abas svētku galvenās norises vietas – Daugavas stadions un Mežaparka Lielā estrāde – ir paplašinājušās, tiek aprēķināts precīzs prognozējamajam apmeklētāju skaitam piemērots skreju daudzums. Rīkotāji solīja nodrošināt, lai tās būtu pietiekamā daudzumā, un solīja, ka cilvēku plūsma tiks virzīta jau pirms ieejas, lai novērstu drūzmēšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti