Dziesmu svētkiem reģistrējušies 42 822 dalībnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Līdz trešdienai, kad noslēdzas Dziesmu un deju svētku dalībnieku elektroniskā reģistrēšanās, pieteikušies 42 822 dalībnieki, bet daži tomēr pieteikšanos kavēja, Latvijas Radio pastāstīja Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Viņa sacīja, ka uz reģistrācijas slēgšanas brīdi tomēr daži dalībnieki kavējās, un, ja viņi gribēs piedalīties svētkos, viņiem tagad būs jāraksta iesniegums, kuru izskatīs svētku rīkotāji.  

Tagad kolektīva vadītājiem būs jāapstiprina elektroniskajā sistēmā sava kolektīva dalībnieki, bet tālāk novadu koordinatoriem būs jāapstiprina kolektīvi.

Visiem Dziesmu un deju svētku dalībniekiem no 1. līdz 13.februārim obligāti bija jāreģistrējas elektroniskā sistēmā, pretējā gadījumā dalība svētkos var iet secen.

Elektroniskā sistēma pirmo reizi aizstāj līdz šim ierastās dalībnieku papīra anketas, kuru apstrāde prasīja daudz laika un pieļāva lielāku kļūdu iespēju, un atvieglos dzīvi arī rīkotājiem, jo šogad svētkos piedalīsies vairāk nekā 40 tūkstoši dalībnieku no 21 valsts.  

Reģistrācija nepieciešama, jo svētku norises laikā dalībniekiem tiks izsniegtas īpašas identifikācijas kartes, ar kurām varēs bez maksas izmantot Rīgas pilsētas sabiedrisko transportu, kā arī pasākumu norises vietās saņemt bezmaksas pusdienas un vakariņas. Tāpat dalībniekiem šīs kartes nodrošinās iekļūšanu svētku norises vietās.

26. Vispārējie latviešu Dziesmu un 16. Deju svētki Rīgu pieskandinās šovasar – no 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti