Jūlija sākumā Kuldīgā norisināsies Kurzemes Dziesmu svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kuldīgā 2.jūlijā norisināsies Kurzemes Dziesmu svētki, kuros piedalīsies vairāk nekā 2000 dziedātāju no Kurzemes un citiem Latvijas novadiem, kā arī Kurzemes novada pūtēju orķestri, deju kolektīvi un folkloras kopas, liecina Latvijas Nacionālā kultūras centra informācija.

Dziesmu svētku dalībnieki muzicēs Kuldīgas rātslaukumā, pilsētas dārzā un pilsētas estrādē, kā arī dosies svētku gājienā.

Kurzemes Dziesmu svētki sāksies plkst.12 ar folkloras kopu koncertu Rātslaukumā, turpināsies plkst.14 ar pūtēju orķestru koncertu pilsētas dārzā, bet svētki noslēgsies plkst.18.30 ar svētku dalībnieku gājienu no Rātslaukuma uz pilsētas estrādi un svētku noslēguma koncertu Pilsētas estrādē plkst.19.

Kurzemes Dziesmu svētku mākslinieciskā koncepcija un programma veidota, izmantojot Kurzemes kultūrvēsturisko daudzveidību un programmā izceļot lībiešu, kuršu un suitu reģionālās pamatvērtības. Kurzemes Dziesmu svētku koncerta klausītājiem un skatītājiem būs iespēja iepazīties ar tematiski vienotu koncerta māksliniecisko programmu par kurzemnieku dzīvi un sajūtām saistībā ar saules ritējumu dienas laikā.

Koncerta programmā nozīmīga vieta ierādīta latviešu tautas dziesmai - gan klasiskas apdares veidolā, gan tās izmantojumam mūsdienu komponistu oriģinālmūzikā. Koncerta programmā ietverti galvenokārt Kurzemes komponistu skaņdarbi - Ernesta Vīgnera, Emiļa Melngaiļa, Alfrēda Kalniņa, Jēkaba Graubiņa, Alfrēda Feila, Jāņa Dreimaņa, Agra Engelmaņa, Raimonda Paula, Viļņa Šmīdberga, Jura Karlsona, Andra Kapusta, Jāņa Strazda latviešu tautas dziesmu apdares, kā arī Jāņa Mediņa, Dzintara Kļaviņa, Imanta Kalniņa, Pētera Vaska, Selgas Mences, Zigmara Liepiņa, Jāņa Lūsēna, Uģa Prauliņa, Raimonda Tigula, Ērika Ešenvalda, Julgī Staltes, Andra Kontauta un Kārļa Lāča oriģinālkompozīcijas.

Kopkora skanējumu bagātinās solisti Aira Rūrāne, Laura Teivāne, Ance Krauze, Juris Vizbulis un mūziķi Māris Kupčs, Aivars Meijers, Ivars Kalniņš, Edgars Kārklis, Jānis Strazds un citi.

Kurzemes Dziesmu svētku noslēguma koncertu vadīt uzticēts kurzemniekiem, Dailes teātra aktieriem Ērikai Eglijai un Gintam Grāvelim.

Kurzemes Dziesmu svētku koncerta mākslinieciskā vadītāja ir XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un Liepājas koru apriņķa virsdiriģente, Liepājas Universitātes profesore Ilze Valce, deju kolektīvu virsvadītāja - Ramona Irbe, bet pūtēju orķestru virsdiriģents - Artūrs Maculēvičs. Koncerta režisore ir Nellija Kleinberga, bet scenogrāfiju veido Juris Gals.

Paredzēts, ka Kurzemes Dziesmu svētkus ar savu klātbūtni pagodinās arī Maestro Gido Kokars un vairāki noslēguma koncerta programmas skaņdarbu autori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti