Kultūras ziņas

Nacionālais teātris atvadās no Astrīdas Kairišas

Kultūras ziņas

Sejauts – gada vārds, vaibs – gada nevārds

Koru aptaujā saņemti 2145 priekšlikumi

Aptaujā par Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta repertuāru piedalījušies 2145 respondenti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Gatavojoties Vispārējo latviešu dziesmu svētku 150. jubilejai, Latvijas Nacionālais kultūras centrs janvāra sākumā aicināja amatieru koru pārstāvjus piedalīties digitālā aptaujā un iesniegt savus priekšlikumus 2023. gada Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta programmai.

Amatieru koru aptauja noslēdzās 21. janvārī, un kopumā divu nedēļu laikā tajā piedalījušies 2145 amatieru koru diriģenti, dziedātāji, kormeistari un vokālie pedagogi Latvijā un ārvalstīs.

“Mums nav svarīgi šinī gadījumā sarindot reitingā, kura ir pati populārākā. Šī nav dziesmu sacensība. Bet saprast dziedātāju vēlmes, vai viņas sakrīt ar mūsu, svētku organizatoru, vēlmēm, un redzēt, vēl bez šīm zināmajām [dziesmām], kas ir tās citas, kas ir, teiksim, šis otrais ešelons,” skaidroja Latvijas Nacionālā kultūras centra koru un vokālo ansambļu eksperts Lauris Goss.

Komentējot saņemtos priekšlikumus, Goss atzina, ka pārsvarā aptaujas dalībnieki izvēlējušies kormūzikas klasiku.  

Svinot Dziesmu svētku jubileju, rīkotāji plāno divus lielkoncertus, noslēdzošais būs ar moto  “Tīrums. Dziesmu ceļš”. Ja aptaujā līderos būs izvirzījusies kāda līdz šim Dziesmu svētku estrādē neskanējusi, bet koristu vidē populāra dziesma, arī tā tiks iekļauta kādā no noslēguma koncertiem. Amatieru koru aptaujas rezultāti šobrīd tiek apkopoti un būs zināmi februāra sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti