Dikļos top Dziesmu svētku taka

Valmieras novadā Dikļos šovasar top Dziesmu svētku taka. Projekta finansējums ir 18 924 eiro, un tajā paredzēts izveidot audio, video un animācijas audio gidu, informēja Valmieras novada pašvaldībā.

Tiek vēstīts, ka audio teksta saturs tiks nodrošināts trīs valodās – latviešu, angļu un igauņu, un tekstus ierunās profesionāli aktieri.

Projektā tiks izgatavoti un uzstādīti desmit katedras tipa stendi, uz kuriem izvietoti trīs QR kodi, katrai valodai savs, kā arī stāsta būtiskākā informācija latviešu valodā un viena līdz trīs notikumu raksturojošas fotogrāfijas.

Šobrīd  ir noslēgts līgums ar SIA "Story Hub", darbu izpildes termiņš ir 30. jūnijs. 

Pašvaldības norāda, ka tās ilgtermiņa mērķis ir saglabāt un popularizēt kultūrvēsturiskās tradīcijas, izglītojot vietējos iedzīvotājus un skolēnus, kā arī piesaistot vairāk gan vietējos apmeklētājus, gan ārvalstu tūristus.

Projektam paredzētais finansējums ir 18 924 eiro, no tiem 90% ir Eiropas Savienības "Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai" līdzfinansējums – 17 032 EUR – un 10% pašvaldības līdzfinansējums – 1892 eiro.

Pašvaldībā uzsver, ka Dikļu kā Dziesmu svētku šūpuļa kultūrvēsturisko nozīmi izceļ arī Neikenkalna dabas koncertzāle. Te var aplūkot arī dažādus vides objektus – Sidraba birzs vainagā izveidota Skaņu birzs, kurā gan bērni, gan pieaugušie var muzicēt un iepazīt ksilofona, metalofona, pūšaminstrumentu un zvaniņu skaņas. Dikļos jau iepriekš izveidota Dziesmu svētku promenāde un Dziesmu svētku pastāvīgā ekspozīcija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti