Dienas ziņas

Ukraina ziņo par progresu frontē

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Kādas satiksmes izmaiņas būs Rīgā Dziesmu svētku laikā

Uz Dziesmu svētkiem ar sabiedrisko transportu! Rīgā būs papildreisi

No piektdienas, 30. jūnija, Dziesmu un deju svētkus ieskandinās Rīgas ielās un visā Latvijā. Tas ietekmēs arī satiksmi galvaspilsētā, tāpēc aicina svētku laikā izmantot sabiedrisko transportu, kam paredzēta virkne papildreisu.

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

No 30. jūnija Rīgas ielas piepildīs Dziesmu un deju svētku atmosfēra, tādēļ jāievēro satiksmes organizācijas izmaiņas. Sabiedriskajam transportam paredzēti papildreisi un esošo reisu pagarinājumi.

Papildreisi autobusiem un vilcieniem paredzēti no 5. jūlija. "Sabiedriskais transports kursēs naktī līdz diviem no centra un kursēs uz apkaimēm, lai dalībnieki un apmeklētāji varētu nokļūt mājās. Savukārt

brīvdienās – naktī no sestdienas uz svētdienu un no svētdienas uz pirmdienu – sabiedriskais transports kursēs līdz pulksten trijiem no centra uz lielākajām apkaimēm.

Un, protams, no Mežaparka pēdējā, kulminācijas naktī kursēs nepārtraukti," pastāstīja "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Arī "Pasažieru vilciens" satiksmē būs izmaiņas. Būs speciāls vilciena reiss Mangaļi–Rīga. Tas kursēs no pieturas Mežaparka ziemeļos uz Rīgas centru. Naktī pēc 6. jūlija Koru lielkoncerta būs pieci vilciena Mangaļi–Rīga papildreisi no pusnakts līdz pusdiviem, un pēc noslēguma koncerta 9. jūlijā papildreisi gaidāmi no vieniem līdz diviem naktī.

"Kad šie vilcieni pienāks Rīgas stacijā, tur pasažierus sagaidīs speciāli norīkoti vilcieni citos maršrutos līdz Tukumam, līdz Jelgavai, līdz Aizkrauklei un līdz Siguldai," pastāstīja "Pasažieru vilciens" mārketinga vadītāja Aija Babre.

Vēl trīs papildreisi Mangaļi–Rīga paredzēti naktī uz 10. jūliju no pulksten puspieciem līdz pieciem, pielāgojoties Sadziedāšanās naktij.

Savukārt 3. jūlijā sākās mēģinājumi Daugavas stadionā, tāpēc, lai dalībnieki veiksmīgi varētu nokļūt mēģinājumu norises vietā jau no plkst. 8.00, papildus esošajiem sabiedriskā transporta reisiem tiks norīkoti papildus reisi:

  • 5. trolejbusa maršrutā no P.Stradiņa slimnīcas plkst.6.47; 7.03; 7.11; 10.45; 11.05; 11.12.
  • 11. trolejbusa maršrutā no Centrālās stacijas plkst. 7.16; 7.36.
  • 22. trolejbusa maršrutā no Centrālās stacijas plkst. 7.43.
  • 6. autobusa maršrutā no Abrenes ielas plkst.7.25.

3. jūlijā pārējā dienas laikā, kad dalībnieki mainās starp mēģinājumiem, "Rīgas satiksme" sekos līdzi pasažieru plūsmai un papildreisi tiks organizēti, pēc nepieciešamības. Tāpat papildreisi atbilstoši pasažieru plūsmai tiks organizēti pēc mēģinājuma beigām.

Tikmēr 4. jūlijā, lai dalībnieki veiksmīgi varētu nokļūt mēģinājumu vietās, tiks norīkoti papildus reisi uz mēģinājumu norisi Daugavas stadionā:

  • 5. trolejbusa maršrutā no P.Stradiņa slimnīcas sākot no plkst. 6.42 līdz 8.49 trolejbuss kursēs ar intervālu 5 – 8 minūtes.
  • 11. trolejbusa maršrutā no Centrālās stacijas papildus esošajiem reisiem tiks norīkoti papildus trolejbusi plkst.7.33; 7.40; 8.45 un 9.09, bet no Ieriķu ielas plkst.7.15; 8.18 un 8.42.
  • 22. trolejbusa maršrutā no Centrālās stacijas sākot no plkst. 7.10 līdz 10.34 trolejbusi kursēs ik pēc 7 minūtēm.
  • 6. autobusa maršrutā no Abrenes ielas plkst. 7.25.

4. jūlijā pārējā dienas laikā, kad dalībnieki mainās starp mēģinājumiem, "Rīgas satiksme" sekos līdzi pasažieru plūsmai un papildreisi tiks organizēti pēc nepieciešamības. Tāpat atbilstoši pasažieru plūsmai papildreisi tiks organizēti pēc mēģinājuma.

Savukārt pie koncertvietām rīdziniekiem būs jārēķinās, ka autostāvvietas būs slēgtas un nevarēs novietot arī skrejriteņus un velosipēdus.

Svētku laikā iedzīvotāji ir aicināti vairāk izmantot sabiedrisko transportu.

Lai gan ielas būs slēgtas tikai uz svētku gājiena laiku, satiksme Rīgā būs apgrūtināta.

"Rīgas satiksmes" koda biļetes lietotnē, kā arī "Mobilly" mobilajā lietotnē pieejama Dziesmu un deju svētku biļete. Tās cena ir 10 eiro, un to var izmantot 10 dienas – no 1. līdz 10. jūlijam. Biļeti var iegādāties ikviens interesents, un tā ir derīga neierobežotu braucienu skaitu.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas  Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti