Izziņota Latvijas Dizaina gada balvas 2023 žūrija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2022. gada 21. oktobrī izziņota atlases žūrija Latvijas Dizaina gada balvai 2023 – augstākajam apbalvojumam dizaina jomā Latvijā. Tajā strādās vienpadsmit atzīti Latvijas dizaina profesionāļi, kuri pārstāv dažādas dizaina jomas, vērtējot darbus piecās kategorijās: produkti, pakalpojumi, komunikācija, vide un digitālie risinājumi. Katrā kategorijā būs priekšsēdētājs un divi žūrijas locekļi, informēja balvas organizatori.

Atlases žūrijas kategoriju priekšsēdētāju pienākumus piekritušas uzņemties grafikas dizainere, "Madara Cosmetics" līdzdibinātāja Liene Drāzniece, produktu dizainere, zīmolu "Mammalampa" un "Detales" izveidotāja Ieva Kalēja, UX dizainere, "Printify" dizaina vadītāja Līga Lētiņa, maģistra studiju programmas "Pakalpojumu dizaina stratēģijas un inovācijas" vadītāja, asociētā profesore Ilze Kundziņa un arhitekte un urbāniste, Rīgas pilsētas galvenā dizainere Evelīna Ozola.

Kā atlases žūrijas locekļi darbosies Mārcis Miķelsons-Germs, Una Rozenbauma, Mareks Birznieks, Brigita Bula, Sandijs Ruļuks un Toms Mūrnieks.

Darbu iesniegšana divos periodos

Jaunā pieteikšanās kārtība paredz iespēju darbu autoriem vai to pasūtītājiem darbus šim konkursam iesniegt divos periodos – rudenī un ziemā, tā padarot ērtāku gan pašu pieteikšanās procesu, gan arī strukturējot vērtēšanu. 2022. gada rudens pieteikšanās ilgs no 11. oktobra līdz 15. novembrim, 2023. gada ziemas pieteikšanās – no 2. līdz 31. janvārim.

Darbu vērtēšana

Latvijas Dizaina gada balvai pieteikto darbu vērtēšanā tiks ņemti vērā Latvijas Dizaina stratēģijā 2022–2027 definētie dizaina jomas mērķi un rīcības virzieni un "Jaunā Eiropas Bauhaus" stratēģiskajā iniciatīvā ietvertie principi – skaistums, ilgtspēja, iekļaušana

Latvijas Dizaina gada balvai pieteikto darbu vērtēšana balstīsies šādos kvalitātes kritērijos:

  • idejas oriģinalitāte un jaunrade,
  • problēmas nostādne un risinājumu atbilstība darba uzdevumam,
  • koprade, ieinteresēto pušu iesaiste un sadarbība darba procesā,
  • funkcionalitāte un tehnoloģiskais risinājums,
  • estētika un citas pieredzes kvalitātes dimensijas,
  • ekonomiskā nozīmība, ilgtspēja un apritīgums,
  • sociālā nozīmība, iekļaušana, pieejamība un piekļūstamība.

Latvijas Dizaina gada balva ar Kultūras ministrijas atbalstu dibināta 2017. gadā. Līdz 2025. gada maijam to organizēs Latvijas Dizaina centrs, saņemot deleģējumu pēc uzvaras Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā par valsts pārvaldes uzdevuma – kvalitātes novērtējuma dizaina jomā – veikšanu. Iepriekšējos periodos konkursu organizēja biedrība "Latvijas Dizaineru savienība" (2020. un 2021. gadā) un dizaina birojs "H2E" (2017., 2018. un 2019. gadā).

Latvijas Dizaina centrs ir nevalstiska organizācija, kas dibināta ar mērķi stimulēt dizaina attīstību un dizaina kā stratēģiska rīka lietošanu Latvijas ekonomiskajai izaugsmei, inovatīvu produktu un pakalpojumu radīšanai, sabiedrības labbūtības un indivīda dzīves kvalitātes uzlabošanai, ilgtspējīgas vides, kultūras identitātes un valsts tēla stiprināšanai.

Latvijas Dizaina centrs ir Eiropas Dizaina asociāciju apvienības (BEDA) biedrs un Eiropas Komisijas stratēģiskās iniciatīvas "Jaunais Eiropas Bauhaus" oficiālais partneris. Latvijas Dizaina centrs piedalās nacionālās dizaina politikas veidošanā, pētniecībā un izglītošanā, iniciējot sadarbību un stratēģiskas partnerības ar citām dizaina organizācijām, dizaineriem, uzņēmumiem un dizaina lietotājiem. Ar Kultūras ministrijas atbalstu Latvijas Dizaina centrs uztur radošo industriju komunikācijas platformu "Fold".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti