Uz oglēm grilēts ananass ar sāļās karameles mērci

Šo gardo un vizuāli glīto desertu visai viegli var pagatavot uz grila, vienīgi būs vajadzīgi karstumizturīgi trauki, kuros pagatavot mērci un izkausēt sviestu. Ar pagatavošanas gaitu raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā" iepazīstināja viens no zināmākajiem Lielbritānijas šefpavāriem Toms Keridžs.

Nepieciešams:

  • 1 vesels nomizots ananass, kuram atstātas lapiņas;
  • 1 laims;
  • 110 grami sviesta;
  • 130 grami muskovado cukura;
  • 150 mililitri saldā krējuma;
  • mazliet tumšā ruma;
  • sāls.

Pagatavošana:

Katliņā uz grila izkausē 80 gramus sviesta, kam pievieno viena laima sulu un laima miziņu.

Ananasa grilēšana.

Citā katlā gatavo sāļās karameles ruma mērci – cukuru, 30 gramus sviesta, saldo krējumu liek uz grila un ik pa brīdim apmaisot vāra, kamēr sastāvdaļas savārījušās viendabīgā karamelē. Tad pieliek prāvu šķipsnu sāls un mazliet tumšā ruma. Karamele gatava.

Ananasu gareniski pārgriež četrās daļās, apziež ar laima sviestu un liek uz grila, ļaujot tam mazliet piedegt un karamelizēties.

Servē ananasu uz šķīvjiem – aplej ar karameles mērci, rotā ar kokosriekstu skaidiņām un grauzdētiem pekanriekstiem. Pasniedz ar saldējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti