Trešajā garšu ekspedīcijā Renārs Purmalis gatavot devās dodas uz Skaistkalnes puses mežiem. Kopā ar meža ekspertu Kasparu Riži un jauno talantīgo garšu pētnieku Ritvaru Tomu Loginu viņi izzināja brūklenes. Gan to dabiskajā vidē, gan uz šķīvja. Kaspars izstāstīja, kā un kur tās aug, Toms - kā brūklenes fermentēt, bet Renārs pagatavoja pīli ar brūklenēm. Tāpat raidījumā gatavota "pasta karbonara" un priežu sviestā cepts puķkāposts.
"Pasta karbonara" recepte:
Sastāvdaļas:
- "Spagetti"
- Sīpols
- Kūpināta cūkas karbonāde
- Saldais krējums
- Cietais siers pasniegšanai
Gatavošana:
- Novāra katliņā "spagetti" makaronus un, kad tie vēl cieti, noņem no uguns un atstāj malā, kamēr taisa mērci.
- Mērcei apcep sīpolus, sagrieztus mazos kubiņos, un kūpinātu cūkas karbonādi.
- Pievieno saldo krējumu un pavāra vienu minūti.
- Liek klāt pastu un pasautē visu vēl vienu minūti, kamēr pasta uzsūc garšu no mērces.
- Pasniedz, pārberot ar rīvētu cieto sieru.