Latgales asinsdesas – «Iekodies Latgalē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Garšas ekspedīcijas ceļojuma Latgalē noslēgumā LTV raidījums “Īsakūd Latgolā” jeb “Iekodies Latgalē” viesojas pie saimnieces Ilzes Stabulnieces un gatavo īstu asinsdesu, pildītu līdaku un jobikus.

Latgales asinsdesas

Sastāvdaļas

  • 200 g speķa
  • 1 kg izvārītu miežu putraimu
  • 3-4 daiviņas ķiploka
  • Smaržzālīte
  • Izmazgātas sālsūdenī cūkas zarnas
  • 500 ml asiņu
  • Brūkleņu ievārījums pasniegšanai

Pagatavošana

Speķi sagriež mazos gabaliņos un izčurkstina uz karstas pannas. Liek bļodā. Pievieno izvārītus putraimus, sakapātu ķiploku, sāli un smaržzālīti.

Pievieno asinis un kārtīgi ar rokām izmīca visus kunkuļus, lai masa viendabīga.

Viens tur zarnu, kam viens gals aizsiets, otrs ar karoti pa otru galu pilda pildījumu.  Beigās aizsien arī otru galu. Liek cepeškrāsnī cepties vienu stundu.

Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu un skābu krējumu.

Citādākai versijai pievieno vēl 2 ēdamkarotes kūpinātas paprikas pulvera.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti