Latgales asinsdesas
Sastāvdaļas
- 200 g speķa
- 1 kg izvārītu miežu putraimu
- 3-4 daiviņas ķiploka
- Smaržzālīte
- Izmazgātas sālsūdenī cūkas zarnas
- 500 ml asiņu
- Brūkleņu ievārījums pasniegšanai
Pagatavošana
Speķi sagriež mazos gabaliņos un izčurkstina uz karstas pannas. Liek bļodā. Pievieno izvārītus putraimus, sakapātu ķiploku, sāli un smaržzālīti.
Pievieno asinis un kārtīgi ar rokām izmīca visus kunkuļus, lai masa viendabīga.
Viens tur zarnu, kam viens gals aizsiets, otrs ar karoti pa otru galu pilda pildījumu. Beigās aizsien arī otru galu. Liek cepeškrāsnī cepties vienu stundu.
Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu un skābu krējumu.
Citādākai versijai pievieno vēl 2 ēdamkarotes kūpinātas paprikas pulvera.