Īsakūd Latgolā

Iekodies Latgalē (Īsakūd Latgolā). 3.sērija

Eirovīzija

Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss. Fināls

Iekodies Latgalē (Īsakūd Latgolā). 4.sērija

Latgales asinsdesas – «Iekodies Latgalē» recepte

Garšas ekspedīcijas ceļojuma Latgalē noslēgumā LTV raidījums “Īsakūd Latgolā” jeb “Iekodies Latgalē” viesojas pie saimnieces Ilzes Stabulnieces un gatavo īstu asinsdesu, pildītu līdaku un jobikus.

Latgales asinsdesas

Sastāvdaļas

  • 200 g speķa
  • 1 kg izvārītu miežu putraimu
  • 3-4 daiviņas ķiploka
  • Smaržzālīte
  • Izmazgātas sālsūdenī cūkas zarnas
  • 500 ml asiņu
  • Brūkleņu ievārījums pasniegšanai

Pagatavošana

Speķi sagriež mazos gabaliņos un izčurkstina uz karstas pannas. Liek bļodā. Pievieno izvārītus putraimus, sakapātu ķiploku, sāli un smaržzālīti.

Pievieno asinis un kārtīgi ar rokām izmīca visus kunkuļus, lai masa viendabīga.

Viens tur zarnu, kam viens gals aizsiets, otrs ar karoti pa otru galu pilda pildījumu.  Beigās aizsien arī otru galu. Liek cepeškrāsnī cepties vienu stundu.

Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu un skābu krējumu.

Citādākai versijai pievieno vēl 2 ēdamkarotes kūpinātas paprikas pulvera.

0 komentāri
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālo mediju profiliem
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti