Dienas ziņas

Kārķos atklāts renovētais ugunsdzēsēju depo

Dienas ziņas

Baržas «Trias» glābšanas operācija

Vecrīgā notiek ielu ēdiena festivāls

Ielu ēdiena festivālā Vecrīgā kārdina pasaules virtuve ar latvisku izpildījumu

Vecrīgā visas dienas garumā sestdien notiek ielu ēdiena jeb "Street Food" festivāls, kur 16 ēdinātāji gastronomisko prieku baudītājus lutina ar dažādiem gardiem ēdieniem, kas top turpat acu priekšā. Gardēžu ceļš ved uz Vecīgu, jo Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā gaisā virmo ēdienu smarža - uz dzīvas uguns čurkstinās dažāda veida gaļas - no pīles, jēra, cūkgaļas un vistas līdz medījumiem, milzīgos katlos burbuļo sātīgas zupas, top pankūkas, burgeri, astoņkāji un grūbas meksikāņu gaumē.

Piedāvājuma klāsts ir patiesi plašs, un Latvijas Radio uzrunātajiem šefpavāriem katram ir savs viedoklis par šobrīd visaktuālāko un pieprasītāko ielu ēdienu Latvijā. 

Rīgā aicina ielu ēdiena festivālsLinda Zalāne

Restorāna „Entresol” šefpavārs Raimonds Zommers saskata, ka cilvēki vēlas ēst kaut ko labu, nesaldētu, kvalitatīvu un interesantu. "Mums pašiem savs sams ķerts, brieži un tamlīdzīgi," sacīja Zommers. "Mēs visu varam notirgot. Burgerīši jau ir. Tie no tirgus nepazudīs. Svarīgi, ko mēs tajos ieliekam iekšā. Manuprāt, tur nav nekas slikts, jo mēs brokastīs vienmēr ēdam kādu maizīti. Tāpat ir hotdogi atdodami. Tāpat arī fritējam. Tepat meitenes aiz muguras cep pankūkas savā stiliņā. Ņemiet lielo karoti un droši ēdam.” 

Savukārt „Valmiermužas” restorāna Rīgā direktore Anete Zīberte ir pārliecināta, ka

ielu ēdienu jomā modē ir nedaudz netradicionāls latviskais.

„Aktuāls ir stilīgs latviskais," sacīja Zīberte. "Cūkgaļa, medījums, kaut kas ļoti sātīgs, silts, upeņu dzērieni, dzērveņu dzērieni, upeņu balzams. Viss, kas ir silts un smagnējs”

Arī meksikāņu šefpavārs Havjers Garsija, kurš šoreiz saimnieko pie restorāna „Tinto” pavarda teic, ka

festivālā restorāni piedāvā pasaulē populārus ēdienus, kas pagatavoti no Latvijā pieejamiem produktiem.

Garsija kā Meksikas latvietis piedāvā meksikāņu virtuvi. Viņš pagatavojis cūkgaļu, ko taukos cep sešas līdz astoņas stundas.

Savukārt restorāna „Kolonāde. Mūsu stāsti” šefpavārs Ainārs Volodka novērojis, ka katrs pavārs cenšas izcelties ar savu rokrakstu. Arī festivāla apmeklētāji to novērtē un izmēģina ko neikdienišķu. „Tīrās gaļas garšas. Saprotama gaļa. Lai ir tīrs. Ja ir kartupelis, tad kartupelis. Mērce, salāti,” novērojumos dalījās Volodka.

Viņš priecājas, ka burgeru ēra nedaudz pierimusi un cilvēki, atnākot uz gastronomiskās izklaides pasākumu, izvēlas arī kaut ko citu no plašā klāsta.

Maza ballīte pasākums ir gan šefpavāriem, kas gatavo plecu pie pleca, gan cilvēkiem, kas nākuši atpūsties pēc darba nedēļas beigām. Valērija sarunā ar Latvijas Televīziju atzina, ka atnākusi pirmoreiz, bet brīnās, kādēļ iepriekš to palaidusi garām. "Ļoti patīk. Ir interesanti un vairāk gribas tādus pasākumus," viņa teica.

Arī Jevgēņijs ir gandarīts, jo var nobaudīt ļoti interesantus un garšīgus ēdienus. Viņš gan piebilst, ka izvēle ir ļoti plaša, vienīgi viņam kā veģetārietim tā ir nedaudz šaurāka.

Festivālā piedalās 16 pazīstamu restorānu šefpavāri.

Apmeklētājiem bija iespēja pašiem gatavot pankūkas pret ziedojumiem. Īpaši bērniem bija liela interese cept pankūkas ugunskurā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti