Četras receptes pārpalikušo olu notiesāšanai

Tā kā šogad Lieldienas jāsvin mājinieku lokā un izpaliek iespēja dāvāt krāsainās olas svētkos satiktiem radiem un draugiem, sagaidāms, ka pēcsvētku olu krājumu varētu būt lielāki nekā citus gadus. Piedāvājam četras receptes, kurās izmantot pārpalikušās olas.

Smēriņš brokastu maizēm

Nepieciešams:

  • 3 olas,
  • 3 ēdamkarotes liesas majonēzes,
  • svaigs baziliks vai citi zaļumi un sezama sēklas pēc izvēles,
  • šķipsna maltu melno piparu

Pagatavošana:

Olas sarīvē, pievieno maltus melnos piparus un sasmalcinātus zaļumus pēc izvēles. Visu sajauc ar majonēzi, smērē uz maizes un rotā ar sezama sēklām, ja vēlas.

Pildītās avokado olas

Nepieciešams:

  • 1 avokado,
  • 3 olas,
  • pāris šķipsnas maltu melno piparu,
  • sāls

Pagatavošana:                   

Olas pārgriež gareniski uz pusēm, izņem dzeltenumus, ko pēc tam ar dakšiņu saspaida vai sablendē kopā ar avokado. Iegūto masu ar karotīti pilda olu baltumos. Lai iegūtu vizuāli glītāku uzkodu, masu var likt konditorejas maisiņā ar uzgali un pildīt olas ar to. Gatavās olu pusītes apkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem.

Nātru zupa

Nepieciešams:

  • 4 saujas nātru,
  • 1 sīpols,
  • 2 daivas ķiploka,
  • 2 burkāni,
  • 4 kartupeļi,
  • 1 sauja miežu putraimu,
  • 1,5 litrs buljona,
  • 4 olas,
  • 1 ēdamkarote olīveļļas,
  • sāls,
  • naža gals maltu melno piparu,
  • zaļumi pēc izvēles,
  • krējums vai bezpiedevu jogurts pasniegšanai

Pagatavošana:

Katlā lej buljonu, liek tajā vārīties noskalotus miežus. Kamēr putraimi vārās, pannā lej eļļu un cep tajā sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno sarīvētu burkānu un cep, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Kad mieži vārījušies 10 minūtes, tiem pievieno pannas saturu un kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vārošā ūdenī noblanšē nātres, sasmalcina. Kad kartupeļi kļuvuši mīksti, zupai pievieno nātres un ļauj tai uzmest burbuli. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem, olām un krējumu vai bezpiedevu jogurtu. 

Skumbrijas salāti

Nepieciešams:

  • 200 grami vājpiena biezpiena,
  • 1 tomāts,
  • 1 kārba konservētas skumbrijas tomātu mērcē,
  • 3 olas,
  • 4 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta,
  • lociņi, pētersīļi vai citi zaļumi pēc izvēles,
  • pāris šķipsnas maltu melno piparu

Pagatavošana:

Tomātu, olas un zaļumus sasmalcina, skumbriju un biezpienu saspaida ar dakšiņu, visu sajauc ar bezpiedevu jogurtu un melnajiem pipariem. Var ēst ar maizi vai vārītiem kartupeļiem piedevās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti