Brieža gaļas steiks ar pastinaku, sēnēm un Holandes mērci – «Gatavo dabā!» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" šoreiz devās uz Baldones pusi un kopā ar mednieku Krišjāni Eihmani apskatīja dzīvnieku barotavu, kāpa tornī un centās izprast medību nozīmi un vajadzību. Vēlāk uz dzīvas uguns tapa gards steiks no medījuma gaļas ar portobello sēnēm un dārzeņiem.

Brieža gaļas steiks ar pastinaku, sēnēm un Holandes mērci  recepte 

Sastāvdaļas:

  • 400 g labas brieža muguras karbonādes
  • 2 pastinaki
  • 100 g šitaki sēņu
  • 2 topinambūri
  • 1 sarkanais čilli
  • 1 portobello sēne
  • paciņa sviesta
  • 2 olas dzeltenumi
  • eļļa cepšanai
  • sāls

Gatavošana:

  1. Uz ļoti karstas pannas apcep sēnes un vēlāk liek klāt topinambūrus un pastinaku.
  2. Ļauj saknēm un sēnēm apsautēties savā sulā.
  3. Tad pievieno čilli un sviestu un pasautē.
  4. Brieža gaļu sagriež sev vēlamos steika gabalos, apsāla un cep uz karstas pannas. Vairākas reizes apgriež gan no vienas puses, gan otras, gan ik pa laikam uz sāniem, lai gaļas gabalam veidojas apcepta maliņa.
  5. Kad steiks ir vēlamajā mīkstumā un gatavības pakāpē, tad pannas saturam pievieno pusi paciņas sviesta, lai tas izkūst un pieņem garšu, kas ir pannā no gaļas.
  6. Tad karsto sviestu noņem no uguns, lej un kuļ iekšā divos olas dzeltenumos, līdz veidojas Holandes mērcei līdzīga konsistence.
  7. Šo mērci pasniedzot lej pāri gaļai un dārzeņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti