Izmēģini pagatavot bezē un vasaras ogu ruleti pēc Latvijas Televīzijas raidījuma „Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, Īles pagasta māju “Bemberi” saimnieces Marikas Grīslītes receptes!
Bezē un vasaras ogu rulete
Nepieciešams:
Pamatnei:
- 4 olas baltumi,
- 250 g cukura,
- 1/2 tējk. vaniļas cukura.
Krēmam:
- 250 g siera „Mascarpone”,
- 100 g saldā krējuma,
- 1-2 ēdamk. pūdercukura,
- vasaras ogas.
Pagatavošana:
Saputo olas baltumus. Pamazām pievienojot cukuru, puto, līdz cukurs pilnībā izkusis. Masu vienmērīgi izklāj uz cepamās pannas, kurai pārklāts cepampapīrs.
Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 12 minūtes. Pēc tam samazina temperatūru līdz 160 grādiem un cep vēl 10 minūtes. Pēc cepšanas bezē pamatnei uzreiz pārklāj dvieli un ļauj atdzist. Pēc tam apgriež otrādi – ar cepamo papīru uz augšu.
Kad rulete atdzisusi pilnībā, noņem cepampapīru un noklāj ar krēmu, kas pagatavots, līdz viendabīgai masai saputojot sieru „Mascarpone”, pūdercukuru un saldo krējumu. Krēmam pa virsu liek vasaras ogas un visu kopā ar bezē pamatni sarullē. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.