Baltijas lasis ponzu marinādē ar vasabi un lakšu krēmu
Sastāvdaļas
- Baltijas laša fileja
Krēmam:
- 2-3 ēdamkarotes krēmsiera,
- 1 ēdamkarote vasabi pulvera,
- smalki sakapāti svaigie lakši.
Marinādei lasim:
- Ponzu mērce un pavisam nedaudz olīveļļas,
- 1 ēdamkarote lielu kaperu,
- plānās ripiņās sagriezts čili,
- 1 cm smalki sakapātas ingvera saknes.
Marinētiem sīpoliem:
- Plānās ripiņās sagriezts šalotes sīpols,
- nedaudz baltvīna etiķa,
- nedaudz olīveļļas.
Dekorēšanai:
- rukolas lapiņas, kinzas lapiņas, plānas gurķu strēmelītes, plānas burkānu strēmelītes, iemarinētas etiķa ūdenī (1:1 vīna etiķis un ūdens), jaunie redīsi.
- mīksti novārītas paipalu oliņas (vārītas 2 minūtes 40 sekundes).
Pagatavošana
Pagatavo krēmu, krēmsierā iemaisot vasabi pulveri, liekot pamazām un pagaršojot, lai nav par daudz. Pievieno un iemaisa arī smalki sakapātus lakšus.
Sagatavo marinādi lasim, ponzu mērcei pievienojot pavisam nedaudz olīveļļas, kaperu pumpurus un kaperu ziedus, plānās šķēlītēs sagrieztu čili un smalki sakapātu ingvera sakni. Atļauj garšām uz 10 minūtēm savilkties.
Šalotes sīpolu sagriež smalkās ripiņās un aplej ar baltvīna etiķi, pievieno nedaudz olīveļļas.
Lasi sagriež plānās ripiņās, virsū liekot piciņas krēma un pārlejot ar nedaudz marinādes, arī ar biezumiem – kaperiem, čili, ingveru. Dekorē ar rukolas un kinzas lapiņām, plānām gurķu un marinētu burkānu strēmelītēm, jauniem redīsiņiem un mīksti vārītām paipalu oliņām.