Es mīlu ēdienu!

Es mīlu ēdienu! 7. sērija

Garšas pasaule

Garšas pasaule 1. Dokumentāla daudzsēriju filma. 5.sērija

«Es mīlu ēdienu» 8. sērija

Baltijas lasis ponzu marinādē – «Es mīlu ēdienu» recepte

Garšu ceļojumu Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Es mīlu ēdienu" un dzīves gardēde Ilze Jurkāne šosezon noslēdz Restorānu servisa skolā pie šefpavāra un pasniedzēja Māra Astiča. Kopā ar Māri bauda akmens buti ar jaunajiem dārzeņiem, noturētas liellopu gaļas tartaru un Baltijas lasi, iemarinētu sojas mērcē.

Baltijas lasis ponzu marinādē ar vasabi un lakšu krēmu

Sastāvdaļas

  • Baltijas laša fileja

Krēmam:

  • 2-3 ēdamkarotes krēmsiera,
  • 1 ēdamkarote vasabi pulvera,
  • smalki sakapāti svaigie lakši.

Marinādei lasim:

  • Ponzu mērce un pavisam nedaudz olīveļļas,
  • 1 ēdamkarote lielu kaperu,
  • plānās ripiņās sagriezts čili,
  • 1 cm smalki sakapātas ingvera saknes.

Marinētiem sīpoliem:

  • Plānās ripiņās sagriezts šalotes sīpols,
  • nedaudz baltvīna etiķa,
  • nedaudz olīveļļas.

Dekorēšanai:

  • rukolas lapiņas, kinzas lapiņas, plānas gurķu strēmelītes, plānas burkānu strēmelītes, iemarinētas etiķa ūdenī (1:1 vīna etiķis un ūdens), jaunie redīsi.
  • mīksti novārītas paipalu oliņas (vārītas 2 minūtes 40 sekundes).

Pagatavošana

Pagatavo krēmu, krēmsierā iemaisot vasabi pulveri, liekot pamazām un pagaršojot, lai nav par daudz. Pievieno un iemaisa arī smalki sakapātus lakšus.

Sagatavo marinādi lasim, ponzu mērcei pievienojot pavisam nedaudz olīveļļas, kaperu pumpurus un kaperu ziedus, plānās šķēlītēs sagrieztu čili un smalki sakapātu ingvera sakni. Atļauj garšām uz 10 minūtēm savilkties.

Šalotes sīpolu sagriež smalkās ripiņās un aplej ar baltvīna etiķi, pievieno nedaudz olīveļļas.

Lasi sagriež plānās ripiņās, virsū liekot piciņas krēma un pārlejot ar nedaudz marinādes, arī ar biezumiem – kaperiem, čili, ingveru. Dekorē ar rukolas un kinzas lapiņām, plānām gurķu un marinētu burkānu strēmelītēm, jauniem redīsiņiem un mīksti vārītām paipalu oliņām.

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti