Es mīlu ēdienu!

Es mīlu ēdienu! 7. sērija

«Es mīlu ēdienu» 8. sērija

Noturētas liellopu gaļas tartars – «Es mīlu ēdienu» recepte

Garšu ceļojumu Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Es mīlu ēdienu" un dzīves gardēde Ilze Jurkāne šosezon noslēdz Restorānu servisa skolā pie šefpavāra un pasniedzēja Māra Astiča. Kopā ar Māri bauda akmens buti ar jaunajiem dārzeņiem, noturētas liellopu gaļas tartaru un Baltijas lasi, iemarinētu sojas mērcē.

Latvijas liellopu nogatavinātas gaļas tartars

Sastāvdaļas

Tartaram:

  • 200 g labas, nogatavinātas un no cīpslām attīrītas liellopu gaļas,
  • sāls,
  • pipari,
  • olīveļļa
  • smalki sakapāts šalotes sīpols,
  • smalki sakapāti kaperi,
  • olīveļļa,
  • nedaudz sojas mērces.

Krēmam:

  • krēmsiers,
  • graudu sinepes.

Dekorēšanai:

  • svaigi redīsi,
  • grauzdētas plānas maizītes,
  • marinēti kaperu pumpuri,
  • kaltētas šitaki sēnes,
  • svaigu gurķu strēmelītes,
  • burkānu strēmelītes, iemarinētas etiķa ūdenī (1:1 vīna etiķis un ūdens),
  • marinētas baravikas.

Pagatavošana

Gaļu attīra no cīpslām un smalki sakapā. Pievieno sāli, piparus, nedaudz olīveļļas un samaisa kopā.

Šalotes sīpolu un kaperus smalki sakapā un samaisa kopā ar olīveļļu un sojas mērci.

Krēmsierā iemaisa graudu sinepes, daudzumu variējot pēc garšas.

Servē porciju, pusmēnesī liekot sīpoliņus, tiem virsū gaļu, blakus krēmu un visapkārt dekorācijas: svaigu redīsu, grauzdētas plānas maizītes, marinētus kaperu pumpurus, kaltētas šitaki sēnes, rullītī satītas gurķu strēmelītes un vieglā etiķūdenī iemarinētas burkānu strēmelītes, marinētas baravikas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt