Akmens bute – «Es mīlu ēdienu» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Garšu ceļojumu Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Es mīlu ēdienu" un dzīves gardēde Ilze Jurkāne šosezon noslēdz Restorānu servisa skolā pie šefpavāra un pasniedzēja Māra Astiča. Kopā ar Māri bauda akmens buti ar jaunajiem dārzeņiem, noturētas liellopu gaļas tartaru un Baltijas lasi, iemarinētu sojas mērcē.

Krāsnī cepta akmens bute ar jaunajiem burkāniņiem

Sastāvdaļas

  • Vesela akmensbute
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari
  • Nedaudz plānās ripiņās sagrieztas ingvera saknes ar visu mizu
  • Nedaudz plānās ripiņās sagriezta čili
  • Buntīte lakšu
  • Jaunie burkāniņi

Mērcei:

  • Olīveļļa
  • Ponzu mērce
  • Saulē kaltēti tomāti
  • Nedaudz kinzas

Lakšiem un spinātiem:

  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • Puse šalotes sīpola
  • Liela sauja lakšu
  • Liela sauja spinātu lapiņu

Pagatavošana

Akmens butei nogriež lielās spuras un asti. Liek uz cepamplāts. Apakšā un vēderā liek rozmarīnu un timiānu, pa virsu ripiņas čili un ingvera, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Un galvenais – daudz sviesta, vismaz 3 ēdamkarotes: daļu vēderā, daļu virsū.

Pāri bagātīgi liek lakšu lapas. Jaunos burkāniņus gareniski pārgriež uz pusēm un liek viscaur apkārt butei. Cep krāsnī.

Šalotes sīpolu sagriež strēmelītēs un liek katliņā kopā ar sviestu. Pievieno sauju saulē kaltētu tomātu un uz lēnas uguns sautē. Pēdējās 2 minūtes liek klāt lakšu un spinātu lapiņas un sasautē.

Otrā katliņā lej ponzu mērci, nedaudz olīveļļas, kaperu, sauju saulē kaltētu tomātu un sauju sakapātas kinzas. Lēnām karsē.

Saformē porciju. Vispirms uz šķīvja servē sutinātos spinātus ar lakšiem, virsū butes gabaliņus bez ādas un pāri karsēto ponzu mērci ar kaltētajiem tomātiem. Vēl dekorācijā noder redīsi, gurķis un iemarinētie burkāni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti