Mācāmies gatavot burgerus! Recepte no raidījuma «Viens, divi – gatavs!»

Raidījumā „Viens, divi – gatavs!“ šonedēļ bērni kopā ar Raimondu Zommeru pašu rokām gatavo daudzu bērnu un pieaugušo iecienīto ēdienu – burgerus!

Raidījuma dalībnieki šajā sacensībā paši mīcīs  gaļu, griezīs dārzeņus, jauks mērces! Bet skatītājiem būs iespēja kopā ar atraktīvajiem jaunajiem pavāriem mācīties gatavot!

Lai pagatavotu burgerus, nepieciešams:

  • 500 grami liellopa maltās gaļas.
  • Burgeru maizītes.
  • 2 tomāti.
  • Daži marinētie gurķi.
  • 100 grami lapu salātu.
  • 2 sarkanie sīpoli.
  • 100 grami Čedaras siera.
  • Sāls.
  • Pipari.
  • Eļļa cepšanai.
  • 100 grami majonēzes.

Pagatavošana:

Sagrieziet tomātus un marnētos gurķus šķēlītēs. Nomizojiet un sagrieziet sīpolu.

Sagrieziet šķēlēs sieru.

Ielieciet malto gaļu bļodā, pieberiet sāli un piparus pēc garšas un kārtīgi samīciet.

Izveidojiet četrus līdzīga izmēra gaļas plācenīšus burgera formā.

Uzkarsējiet pannu, ielejiet nelielu eļļas daudzumu un lieciet cepties gaļu.

Gaļu cepiet 4 līdz 5 minūtes no katras puses, līdz tā gatava.

Tosterī vai uz pannas viegli apgrauzdējiet burgeru maizītes.

Uz apakšējās maizītes puses lieciet salātlapu, tai virsū vienu vai divas šķēles tomātu, apcepto liellopa gaļu, uzziediet majonēzi un tad uzlieciet sarkanā sīpola šķēlīti. Pa virsu sīpolam lieciet siera šķēli un otru burgera maizītes pusi.

Lai labi garšo!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt