Sietiņi ir neatņemama virtuves sastāvdaļa. Tie pieejami dažādos lielumos, un tiem ir arī atšķirīgas funkcijas. Piemēram, kāds ir domāts makaronu nokāšanai, cits tiek izmantots, cepot kūkas un kēksus, bet vēl cits paredzēts tam, lai pagatavotu tēju un lai tās biezumi nepeldētu ūdenī.
Izprintējami zīmējumi mazākiem bērniem:
Dokumenti
Iegaumē:
- Ja tev patīk cept kūkas vai bulciņas, noteikti izmanto miltu sijājamo sietiņu. Tā dara īsti konditori, jo miltu sijāšana padara biskvītu mīkstu un pufīgu.
- Pirms sietiņa lietošanas vienmēr padomā - kāds ir tavs mērķis - atbrīvoties no šķidruma vai to saglabāt.
- Ja vēlies nokāst buljonu vai ķīseli, tad apakšā noteikti jāpaliek cits katls vai bļoda, citādi viss labums aiztecēs izlietnē un lielais darbs būs vējā.
- Kāšanai paredzētie sietiņi palīdz pēc produkta vārīšanas atbrīvoties no liekā ūdens. Taču pievērs uzmanību tam, ka to caurumiņi ir dažāda lieluma. Un, ja, piemēram, kāsīsi ļoti smalku makaronus, tie pa lielākiem caurumiem var arī izskriet ārā.
- Un atceries, ka virtuvē visi darbi, kas saistīti ar karstiem produktiem un šķidrumiem, ir grūti un bīstami, tāpēc neķeries tiem klāt bez vecāku atļaujas.