Lielākoties ledusskapjos temperatūra ir no +2 līdz + 6 grādiem, bet saldētavās – zem nulles, gluži kā ziemā, kad uz dīķiem veidojas ledus, tāpēc tur ievietotie produkti sasalst un var glabāties pat vairākus mēnešus.
Izkrāsojama darba lapa sarunai ar mazākiem bērniem:
Dokumenti
Iegaumē:
- Temperatūras ziņā augšējie plaukti ir siltāki. Tāpēc tajos ieteicams turēt tādus produktus, kurus vairs nav nepieciešams gatavot, – pusdienu pārpalikumus, dzērienus un tamlīdzīgi.
- Neapstrādātu gaļu, olas, jūras veltes un piena produktus vislabāk glabāt apakšējos plauktos.
- Bet dārzeņiem – ierīkot atsevišķu kasti vai grozu. Tādā veidā, produktus sagrupējot, tu vienmēr ātrāk atradīsi nepieciešamo.
- Pretēji daudzu cilvēku ieradumam ledusskapja durvīs nevajag glabāt pienu un olas, jo tā ir vissiltākā zona. Durvīs var turēt salātu mērces, garšvielas un citus produktus, kas lēni bojājas.
- Ja liec ledusskapī, piemēram, jau sagrieztu sīpolu vai kādu citu produktu ar specifisku smaržu, noteikti aptin to ar pārtikas plēvi vai ievieto atsevišķā kastītē ar vāciņu.
- Un atceries, ka daži produkti, piemēram, tomāti un zemenes, – vienkārši nav piemēroti uzglabāšanai ledusskapī, jo aukstumā tie kļūst bezgaršīgi un zaudē aromātu.
- Turklāt ļoti svarīgi ir ledusskapi nepiebāzt pārāk pilnu, pretējā gadījumā tajā necirkulēs gaiss un tērēsies daudz vairāk elektrības.