Biezpiena kēkss ar cidonijām
Sastāvdaļas:
- 4 olas
- 150 g cukurs
- 200 g sviests
- 400 g vājpiena biezpiens
- 200 g kviešu milti
- 1 tk soda
- 1 tk cepamais pulveris
- 150 g cidoniju sukādes
Pagatavošana:
1) Liek karsēties cepeškrāsni uz 170 grādiem.
2) Bļodā saputo olas (4) ar cukuru (150 g), līdz cukurs ir izkusis un masa ieguvusi gaišu, gaisīgu konsistenci.
3) Katliņā izkausē sviestu (200 g), nedaudz atdzesē un pakāpeniski pievieno olām.
4) Sadrupina biezpienu (400 g), pievieno olu masai un turpina putot līdz viendabīgai konsistencei.
5) Turpat klāt iesijā miltus (200 g), un miltu kaudzītē ieber arī sodu (1 tk) un cepamo pulveri (1 tk). Visu kārtīgi samaisa, bet vairs nekuļ.
6) Sagriež cidoniju sukādes (150 g) nelielos gabaliņos un iemaisa kopējā masā.
7) Cepamo formu pavisam nedaudz iesmērē ar eļļu un lej masu formā.
8) Cep apmēram 1 h, līdz kēkss skaisti apbrūnē. Gatavību pārbauda, iedurot kociņu – tam jābūt sausam.
9) Pirms kēksu ņem ārā no formas, to atdzesē. Labu apetīti!