Rīsi ar vistu un dārzeņu salātiem
Sastāvdaļas:
Rīsiem:
- 1 glāze Basmati rīsu
- 1½ glāze ūdens
- 15 g sviesta
- ½ ēdamkarote sāls (bez kaudzes)
- ½ tējkarote kurkumas
Gaļai:
- 350 g vistas šķiņķīšu vai filejas
- ½ glāze saldā krējuma
- ¾ glāze vistas buljona
- 2 ēk citrona sulas
- ½ gab sīpola
- 2 ķiploku daiviņas
- 2 tējkarote paprikas pulvera
- 2 tējkarote karija
- + sāls, pipari pēc garšas
- + eļļa/sviests cepšanai
Salātiem:
- 100 g spinātu
- 200 g puķkāposta
- ½ garā, zaļā gurķa
- 1 sauja dīgstu
- 7 ķiršu tomātiņi
- 1½ ēdamkarote olīveļļas
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- + sāls, pipari
Pagatavošana:
- Sagriež sīpolus (½ gab) un ķiplokus (2 daiviņas).
- Vistas šķiņķīšus (350 g) pārgiež uz pusēm un apcep no abām pusēm, apmēram 2–3 minūtes, līdz tie kļūst smuki brūni. Liek uz šķīvja, lai atpūšas.
- Uz neliela karstuma apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst mazliet caurspīdīgi. Tad pievieno buljonu (¾ gl), garšvielas – paprikas pulveri (2 tk), kariju (2 tk), sāli un piparus pēc garšas, citrona sulu (2 ēk), saldo krējumu (½ gl). Samaisa, tad pagaida, kad uzvārās, un samazina karstumu.
- Pievieno apceptos vistu šķiņķīšus un liek vāku virsū. Pasautē kādas 10 minūtes.
- Noskalo rīsus (1 gl). Ielej katliņā ūdeni (1½ gl) un uzvāra. Ber iekšā rīsus, pievieno sviestu (15 g), sāli (½ ēk), kurkumu (½ tk), visu samaisa, tad samazina karstumu – tā, lai tikai minimāli burbuļo, uzliek vāku un atstāj uz 15 minūtēm.
- Paņem bļodu salātiem. Noskalo un sagriež spinātus (100 g), sagriež puķkāpostu (200 g), sagriež gurķi (½ gab), uz pusēm pārgriež ķiršu tomātiņus un visu liek bļodā. Pievieno sauju dīgstu, olīveļļu (1½ ēk), citrona sulu (1 ēk) un pēc garšas sāli un piparus. Kārtīgi samaisa.
- Visu servē uz šķīvja un pasniedz. Labu apetīti!