Ralfs gatavo

Zīmju valodā. Ralfs gatavo. Panna Cotta ar rabarberu želeju

Ralfs gatavo

Zīmju valodā. Ralfs gatavo 7. sezona

Ralfs gatavo. Rīsi ar dārzeņiem un vistu

Rīsi ar vistu un dārzeņu salātiem. Gatavojam kopā ar bērniem!

Veselīgi, garšīgi, gatavot šo recepti var arī bērni. Izmēģiniet!

Rīsi ar vistu un dārzeņu salātiem

Sastāvdaļas:

Rīsiem:

  • 1 glāze Basmati rīsu
  • 1½ glāze ūdens
  • 15 g sviesta
  • ½ ēdamkarote sāls (bez kaudzes)
  • ½ tējkarote kurkumas

Gaļai:

  • 350 g vistas šķiņķīšu vai filejas
  • ½ glāze saldā krējuma
  • ¾ glāze vistas buljona
  • 2 ēk citrona sulas
  • ½ gab sīpola
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 2 tējkarote paprikas pulvera
  • 2 tējkarote karija
  • + sāls, pipari pēc garšas
  • + eļļa/sviests cepšanai

Salātiem:

  • 100 g spinātu
  • 200 g puķkāposta
  • ½ garā, zaļā gurķa
  • 1 sauja dīgstu
  • 7 ķiršu tomātiņi
  • 1½ ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • + sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Sagriež sīpolus  (½ gab) un ķiplokus (2 daiviņas).
  2. Vistas šķiņķīšus (350 g) pārgiež uz pusēm un apcep no abām pusēm, apmēram 2–3 minūtes, līdz tie kļūst smuki brūni. Liek uz šķīvja, lai atpūšas.
  3. Uz neliela karstuma apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst mazliet caurspīdīgi. Tad pievieno buljonu (¾ gl), garšvielas – paprikas pulveri (2 tk), kariju (2 tk), sāli un piparus pēc garšas, citrona sulu (2 ēk), saldo krējumu (½ gl). Samaisa, tad pagaida, kad uzvārās, un samazina  karstumu.
  4. Pievieno apceptos vistu šķiņķīšus un liek vāku virsū. Pasautē kādas 10 minūtes.
  5. Noskalo rīsus (1 gl). Ielej katliņā ūdeni (1½ gl) un uzvāra. Ber iekšā rīsus, pievieno sviestu (15 g), sāli (½ ēk), kurkumu (½ tk), visu samaisa, tad samazina karstumu – tā, lai tikai minimāli burbuļo, uzliek vāku un atstāj uz 15 minūtēm.
  6. Paņem bļodu salātiem. Noskalo un sagriež spinātus (100 g), sagriež puķkāpostu (200 g), sagriež gurķi (½ gab), uz pusēm pārgriež ķiršu tomātiņus un visu liek bļodā. Pievieno sauju dīgstu, olīveļļu (1½ ēk), citrona sulu (1 ēk) un pēc garšas sāli un piparus. Kārtīgi samaisa.
  7. Visu servē uz šķīvja un pasniedz. Labu apetīti!

Izmēģiniet arī citas receptes!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti