4. studija

Vieglprātība vai izmisums - savu bērnu naktīs uzticēt svešiniekam?

4. studija

Ceturtā studija

Vai kausētā siera paciņās ir sapūsts gaiss?

Vai kausētā siera «Dzintars» pakās ir sapūsts gaiss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Vai kausētā siera "Dzintars" pakās ir sapūsts gaiss? Latvijas Televīzijas raidījuma "4. studija" skatītāja bija satraukusies, ka kausētā siera paciņās vienmēr ir liels gaisa burbulis, tādēļ aicināja pārbaudīt, kāpēc tā.

Raidījuma veidotāji nosvēra kausētā siera paciņu. Uz tās rakstīts, ka paciņa sver 200 gramu. Kopā ar iepakojumu svari uzrādīja 220 gramu.

Zīmolu pārstāvošā uzņēmuma „Food Union” piena produktu zīmolu vadītāja Ilva Veidemane pastāstīja, ka produkta svars klasiskajam kausētajam sieram ir 200 gramu, bet “Dzintars Light” un “Dzintars Baltijas” kausētajiem sieriem 180 gramu. Svars tiekot rūpīgi kontrolēts visa fasēšanas procesa laikā.

Visās paciņās gaisa burbuļu nav. Bet kāpēc tie rodas?

"Kausētos sierus “Dzintars” trauciņos pilda ļoti karstus, un pildīšanas laikā siera masai ir daudz šķidrāka konsistence nekā tajā brīdī, kad šo sieru izņemam no saviem ledusskapjiem un lietojam uzturā. Produktus gluži līdz trauciņa pašai augšējai malai aizpildīt nevar – citādi tie šļakstītos pāri malām un nebūtu iespējams iepakojumus aizvākot. Pēc trauciņu aizvākošanas šie produkti tiek apgriezti uz vāciņiem – ar apakšiņām uz augšu.

Tieši šādā apgrieztā veidā produkti tiek atdzesēti, uzglabāti un pārvadāti līdz pat nonākšanai veikalu plauktos. Līdz ar to gaiss, kas aizvākošanas brīdī atradās produkta augšpusē, pārvietojas uz trauciņa apakšu.

Novietojot produktus veikalu plauktos ar vāciņiem uz augšu, siera masa nenokrīt uzreiz lejā. Tādēļ, atverot iepakojumu, var rasties priekšstats, ka siers ir bijis iepildīts līdz pat vākam, bet pēc tam atklājas gaisa burbulis trauciņa apakšā. Tas ir normāli, un tā tam ir jābūt," stāstīja Veidemane.

Bet varbūt iepakojumus nemaz nevajag apgriezt otrādi, lai gaisa burbulis neveidotos?

Veidemane paskaidroja, ka šāda produktu apgriešana otrādi ir nepieciešama, lai nodrošinātu to kvalitāti, jo tieši tādā veidā produkti atdziest vienmērīgāk, neveidojas izteikts kondensāts un konsistences izmaiņas uz produkta virsmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti