«Riga Jazz Stage» laikā uzstāsies amerikāņu džeza vokāliste Čaina Mozes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 3.  līdz 5.aprīlim Rīgā, kinoteātrī “Splendid Palace” norisināsies Starptautiskais džeza mākslinieku konkurss “Riga Jazz Stage 2014”. Īpašs konkursa viesis būs amerikāņu džeza vokāliste Čaina Mozes, kuras uzstāšanos notiks 5. aprīlī – konkursa Apbalvošanas Ceremonijas koncerta otrajā daļā.

“Riga Jazz Stage 2014” ir nu jau septītais džeza mākslinieku konkurss, kas jaunajiem džeza mūzikas izpildītājiem dod iespēju gūt atpazīstamību, atklāt savus talantus, kā arī prezentēt sevi starptautiskā mērogā. Konkurss aktualizē džeza mūzikas žanru, tā popularitāti Latvijā un ārpus tās. Līdzas vokālistiem, atškirībā no citiem džeza konkursiem, “Riga Jazz Stage” piedalās arī instrumentālisti. Katru gadu konkursam tiek izvēlēts citas mūzikas instruments, šogad tas ir saksofons. 

Gadu gaitā konkurss no lokāla rakstura džeza pasākuma izaudzis par starptautisku, profesionāli nozīmīgu džeza mūzikas konkursu. “Riga Jazz Stage 2014” pieteikušies 43 dalībnieki no 17 dažādām valstīm, finālām izvēlēti 28 jaunie talanti.

Mainījusies ir konkursa ģeogrāfija un līmenis," intervijā interneta radio “Pieci.lv” komentē džeza bundzinieks un "Riga Jazz Stage" organizators Māris Briežkalns.

Latviešu džeza mūziķus konkursa finālā pārstāvēs vokālistes Rūta Dūduma, Kristīne Prauliņa un Jekaterina Šerigina, kā arī saksafonisti Dāvis Jurka un Toms Rudzinskis. 

Čaina Mozes ir Francijā dzīvojoša amerikāņu dziedātāja, slavenās džeza mūziķes Dī Dī Bridžvoteres meita. Dziedātāja mūzikai pievērsusies agrā vecumā un jau 16 gadu vecumā laidusi klajā savu pirmo solo albumu. Muzikālās karjeras laikā izdevusi jau piecus solo albumus un piedalījusies vairāk nekā 20 citu mūziķu ierakstos. Paralēli muzikālajai karjerai, mūziķe darbojas arī kā TV un radio raidījumu vadītāja Francijā. "Riga Jazz Stage 2014" Čaina Mozes ne tikai uzstāsies ar savu koncertu, bet arī vērtēs konkursa dalībniekus žūrijas komisijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti