Latvijas Nacionālajā operā un baletā būs skatāmas tradicionālās vasaras izrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 9 mēnešiem.

No 20.augusta Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) piedāvās tradicionālās vasaras izrādes, bet Beletāžā būs skatāma izcilajam tenoram Kārlim Zariņam veltīta fotoizstāde "Kārlis Zariņš. Meistars un viņa varoņi".

Vasaras izrāžu programmā būs skatāma Džuzepes Verdi operas "Traviata", "Rigoleto", "Nabuko" un Džakomo Pučīni opera "Manona Lesko". Tāpat būs iespējams noskatīties Pētera Čaikovska baletus "Gulbju ezers" un "Apburtā princese", Aleksandra Glazunova baletu "Raimonda" un Sergeja Prokofjeva baletu "Romeo un Džuljeta".

Atzīmējot tenora Kārļa Zariņa 85 gadu jubileju, ikviens izrāžu apmeklētājs no 20.augusta Beletāžā ir aicināts apskatīt leģendārajam māksliniekam veltītu fotoizstādi "Kārlis Zariņš. Meistars un viņa varoņi". Kārlis Zariņš reiz teicis: "Man nav tādu lomu, kuras "ceļu" pāri citām. Ir tādas, ko dziedu piecdesmito reizi, bet liekas kā trešo reizi, ir tādas, ko dziedu trešo reizi, bet liekas kā piecdesmito."

LNOB dramaturga Mikus Čežes veidotajā izstādē skatāmi 16 lielformāta foto, kurus laika posmā no 1960.gada līdz 2005.gadam radījuši izcilākie latviešu teātra foto dokumentētāji. Šī izstāde uzskatāmi atspoguļo Kārļa Zariņa varoņus un viņa aktieriskās pārtapšanas meistarību uz Latvijas operteātra skatuves.

Savukārt 23.augustā Džakomo Pučīni operas "Manona Lesko" izrādē tiks atzīmēta izcilā mākslinieka 85.jubileja.

LNOB jauno sezonu sāks 4.septembrī ar grandiozu koncertu, kas būs veltīts institūcijas jaunajam nosaukumam. Koncerta programma veidota divās daļās, no kurām pirmā veltīta baletam, bet otrā - operai. Operas un baleta mākslinieki skatītājiem piedāvās ieskatu visā gaidāmajā sezonā - paredzētajos jauniestudējumos un spožākajos fragmentos no repertuāra izrādēm.

Koncerta otrajā daļā īpaša vieta būs atvēlēta arī latviešu opermūzikas spožākajām pērlēm. Koncertā piedalīsies Marina Rebeka, Margarita Vilsone un Valdis Jansons. Tāpat tajā varēs iepazīt jaunos māksliniekus, kuru debija notiks 2015./2016.gada sezonā, kā arī atkal tikties ar iemīļotākajiem solistiem, kori, orķestri un baleta māksliniekiem.

Koncertu veidos režisore Margo Zālīte un scenogrāfs Andris Freibergs, pie diriģenta pults stāsies visi Latvijas Nacionālās operas un baleta diriģenti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti