Jaunumi
Viss kārtībā – vecāki uz vietas, koris dzied un skan! Diriģentes Līgas Celmas-Kursietes atmiņu stāst...
Viss kārtībā – vecāki uz vietas, koris dzied un skan! Diriģentes Līgas Celmas-Kursietes atmiņu stāsts
Diriģente Līga Celma-Kursiete ir Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu kora "Spīgo" vadītāja – ar šo kori vairākkārt gūtas uzvaras dziesmu svētku finālskatēs. Viņa ir arī X un XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsdiriģente, un pirmās atmiņas par svētkiem Celmai-Kursietei saistās ar 1984. gadu, kad pati vēl nav gājusi skolā, toties spilgti atceras brīžus, kad vasaras nometnē Engurē viņas vecāki – skolotāji un diriģenti Agris un Liena Celmi – gatavoja svētkiem savus dziedošos un spēlējošos kolektīvus. Iedziedāšanās, priežu mežs, dāvanas un mūzika kā nomierinošs fons – tādi ir Līgas atmiņu zibšņi.
75 dzīves gadi pavadīti dejā. Stāsta leģendārā horeogrāfe Baiba Šteina
75 dzīves gadi pavadīti dejā. Stāsta leģendārā horeogrāfe Baiba Šteina
"Sevi uzskatu un dēvēju visaugstākajā vārdā – par deju skolotāju. Jo šīs divas lietas – deja un skolotājs – manā skatījumā ir visaugstākais rādītājs," intervijā LR3 "Klasika" teic par dejas karalieni dēvētā leģendārā horeogrāfe un pedagoģe, tautas deju ansambļa “Zelta sietiņš” dibinātāja un vadītāja, daudzu deju svētku virsvadītāja Baiba Šteina. "No saviem gadiem – kurus skaļi nesaukšu, rēķiniet paši! – tieši 75 esmu saistīta ar deju!"
REPORTĀŽA: Noslēdzies skolēnu dziesmu un deju svētku citādais gājiens «Saulesvija»
REPORTĀŽA: Noslēdzies skolēnu dziesmu un deju svētku citādais gājiens «Saulesvija»
Ar ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa Rīgā 29. jūlijā noslēdzies XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku citādais svētku gājiens “Saulesvija”. Šogad dalībnieki satikās vien paši savās pašvaldībās, saposās, satikās un uzgavilēja. Pašlaik svētku organizatori ciemojušies visās svētku pieturās pirms atgriešanās Rīgā. Katrā pašvaldībā šis neparastais e-dziesmu svētku gājiens fiksēts video materiālos, kas glabāsies muzejā.