Jaunumi
#dziedundejo2021: Krimūnu pagasta kolektīva «Bitītes» dejotāji lielā skaitā apmeklējuši e-vides mēģi...
#dziedundejo2021: Krimūnu pagasta kolektīva «Bitītes» dejotāji lielā skaitā apmeklējuši e-vides mēģinājumus
14. jūnijā Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 notikuma “Saulesvija” saules ripa pabija arī Dobeles novadā.  Šo dienu ar patīkamām sajūtām atceras Dobeles novada Kultūras un sporta pārvaldes Krimūnu tautas nama bērnu deju kolektīvs "Bitītes”. Kolektīva mājvieta ir pie Latvijas saulainākās pilsētas Dobeles – Dobeles novada Krimūnu pagasts. Pagasta tautas namā "Bitītes” aizvada jau 10. sezonu. Kolektīva mērķis – kopt un saglabāt latviešu tautas tradīcijas, apgūstot latviešu skatuviskās tautas dejas prasmi.
Tautas tērpā kāpt uz skrituļslidām – Jēkabpils koris «Ritums» šogad jaudu nezaudēja
Tautas tērpā kāpt uz skrituļslidām – Jēkabpils koris «Ritums» šogad jaudu nezaudēja
16. jūlijā Jēkabpilī tika aizvadīts Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu #dziedundejo2021 pirmais notikums "Saulesvija". Kolektīvi svētku auto sagaidīja Krustpils pils dārzā, kur tika ritināta simboliska saules ripa. Šī gada #dziedundejo2021 svētku norišu dalībnieki ir arī Jēkabpils Valsts ģimnāzijas koris "Ritums" kopā ar tā diriģenti Sandru Bondari.
Skolu jaunatnes Deju svētkiem veltītā monogrāfijā iepazīstina ar tradīcijas veidošanos
Skolu jaunatnes Deju svētkiem veltītā monogrāfijā iepazīstina ar tradīcijas veidošanos
8. oktobrī pulksten 11.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē notiks XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku projekta – monogrāfijas “Latvijas Skolu jaunatnes Deju svētki” atklāšana. Monogrāfiju veido darba grupa – Rita Spalva, Ilze Mažāne, Gundega Juraševska, Sarmīte Plūme, Elita Priedīte, Vanda Voiciša, Zanda Mūrniece. Grāmatas izdevējs un finansētājs ir Valsts izglītības satura centrs. Grāmata būs dāvinājums skolu jaunatnes deju kolektīvu vadītājiem, virsvadītājiem un izglītības iestādēm, informēja Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #diedundeji2021 rīkotāji.
«Saulesvija» mūs atkal saveda kopā – Zvejniekciema vidusskolas folkloras kopa izbauda #dziedundejo20...
«Saulesvija» mūs atkal saveda kopā – Zvejniekciema vidusskolas folkloras kopa izbauda #dziedundejo2021 atmosfēru
Tieši Piejūras novads vienīgie visā Latvijā paspēja klātienē nodot folkloras kopu programmu Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. To starpā bija arī Zvejniekciema vidusskolas folkloras kopa un tās vadītāja Antra Deniškāne. Folkloras kopa bija patiešām cītīgi sagatavojusies un skatē ieguva I pakāpi. Savukārt savas prasmes pēc pandēmijas laika Zvejniekciema vidusskolas folkloras kopa izrādīja 26. jūlijā, kad  #dziedundejo2021 norise “Saulesvija” ciemojās Saulkrastu novadā. 
Ļoti novērtējam klātienes mēģinājumus – Ogres koklētāju ansamblis «Rota» svētkiem gatavojās vairāk n...
Ļoti novērtējam klātienes mēģinājumus – Ogres koklētāju ansamblis «Rota» svētkiem gatavojās vairāk nekā divus gadus
Viena no pēdējām pašvaldībām, kur viesojās #dziedundejo2021 svētku norises “Saulesvija” vēstneši, bija Ogre. Tur 27. jūlija pēcpusdienā karsto jūlija svelmi bija nomainījis pamatīgs lietus, kas krietni izmērcēja gan svētku dalībniekus, gan arī vēstnešus. To paspēja pieredzēt Ogres Mūzikas un mākslas skolas koklētāju ansamblis "Rota” un tā vadītājas Dace Bleikša un Dace Priedīte. 
Vai katarse var būt piecas stundas ilga? Koncerta «Svētki esam mēs» apskats
Vai katarse var būt piecas stundas ilga? Koncerta «Svētki esam mēs» apskats
Dziesmu un deju svētki latviešiem vienmēr ir bijuši svarīgi. Mūsdienās svētku nozīme un funkcijas ir mainījušās, bet tautas vēstures mantojuma saglabāšana un kopīgu vērtību svinēšana, kā arī dalīšanās priekā un talantā būs aktuālas mūžīgi. Arī svētku formāti laika gaitā ir mainījušies, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas un cenšoties apmierināt arvien augošās skatītāju vēlmes. Manuprāt, svarīgākais ir atrast to zelta vidusceļu, kur apmierināts ir gan pasākuma rīkotājs, gan dalībnieki, gan skatītāji, un šogad tas ir bijis un būs īpaši liels izaicinājums. Ņemot vērā visus ierobežojumus, vēlos apsveikt visu radošo komandu, kas dienu un nakti plāno, pielāgojas un cenšas šos svētkus ja ne padarīt neaizmirstamus, tad vismaz sīki dokumentēt šo savādo laiku, atstājot liecības nākošajām paaudzēm.