Dzīve & Stils / Sarunas
Ko mēs ēdīsim pēc simt gadiem – kartupeļus vai sliekas?
Ko mēs ēdīsim pēc simt gadiem – kartupeļus vai sliekas?
Ne pārāk simpātiskajam nakteņu ģints augam - kartupelim - eiropieši simtiem gadu nespēja uzticēties. Reliģiskas aizdomas un nezināšana, kā pagatavot, uz brīdi aizkavēja brūnā bumbuļa izplatību. Tomēr, reiz nonācis Eiropas virtuvēs – kartupelis tur iekārtojās uz palikšanu. Tagad kartupeļi atrodami teju visur - gan uz turīgākiem, gan trūcīgākiem galdiem. Tas iedvesmoja mūs uz klimata pārmaiņu ietekmēto nākotni paskatīties caur kartupeļa prizmu un uzdot jautājumu – vai nākotnē kartupeļus Latvijas zemē maz vispār varēsim izaudzēt?
Nobrieduši cilvēki pēc negatīvajām ziņām tik ļoti netiecas. Intervija ar psihoterapeiti Guntu Ancāni
Nobrieduši cilvēki pēc negatīvajām ziņām tik ļoti netiecas. Intervija ar psihoterapeiti Guntu Ancāni
Vai, attīstoties zinātnei, esam piekļuvuši tuvāk mūsu paralēlajai pasaulei – miegam un sapņiem? Kā gan iespējams dzīvot saldi, ja mūsu ikdienu pārpludina negatīvās ziņas? "Nobrieduši cilvēki pēc negatīvajām ziņām tik ļoti netiecas," novērojusi Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatikas un psihoterapijas katedras un klīnikas vadītāja, profesore, medicīnas doktore Gunta Ancāne. Viņa intervijā Latvijas Radio 3 stāsta, ka visi sapņi ir ļoti labi – arī tie, kuri ir šķietami negatīvi, jo palīdz saprast, kā tu patiesībā jūties.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd