Marija Kugele

LSM.lv autore

Dzimusi Rīgā, žurnālistikā strādā kopš 1998.gada. Strādājusi laikrakstos Bizness & Baltija, Telegraf, kā arī žurnālā Bizness.lv. Autorei bijušas publikācijas arī Ukrainas Forbes, žurnālā «Огонек», portālā Spektr.Press, sadarbojusies arī ar ziņu aģentūru LETA, bet kopš 2014.gada sadarbojas arī ar Radio Brīvā Eiropa, ziņojot par notikumiem no Latvijas un Igaunijas.


Apskatīt autora rakstus: Latviski Krieviski

Autora ziņas
Kā padomju režīms sargāja savus noslēpumus. Refats Čubarovs par darbu LPSR Valsts arhīvā
Kā padomju režīms sargāja savus noslēpumus. Refats Čubarovs par darbu LPSR Valsts arhīvā
Refats Čubarovs pirmām kārtām ir pazīstams kā Krimas tatāru nacionālās kustības līderis. Taču 80. gadu beigās viņš Latvijā bija arhīva direktors un Rīgas pašvaldības deputāts, bet viņa politiskā karjera sākās Latvijas Tautas frontē. Ar viņu sarunājās Austrijas žurnālists Hervigs Hellers, bet Rus.LSM.lv autore Marija Kugele palīdzēja sagatavot interviju publicēšanai. Šo fragmentu Hervigs Hellers atļāva publicēt ekskluzīvi Rus.LSM.lv.
Uzņēmējs: Lietuva ir Eiropas finanšu tehnoloģiju lielvalsts
Uzņēmējs: Lietuva ir Eiropas finanšu tehnoloģiju lielvalsts
Latvijas un Igaunijas banku regulatori, cīnoties pret naudas atmazgāšanu, rada šķēršļus visai naudai, kas ir to jurisdikcijā. Savukārt Lietuva veido maksimāli draudzīgu režīmu finanšu tehnoloģijām, tostarp nebanku kreditēšanai un maksājumu pakalpojumiem. Par to, kāpēc tā notiek un vai viegli Lietuvā sākt strādāt finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmumam, Rus.lsm.lv stāsta Viļņas jaunuzņēmumu akseleratora “Baltic Sandbox” dibinātājs, uzņēmējs no Krievijas Maksims Postņikovs.
Ko par nogalinātajiem Latgales ebrejiem atceras viņu novadnieki
Ko par nogalinātajiem Latgales ebrejiem atceras viņu novadnieki
“Vācieši komandēja, latvieši šāva, bet vecticībnieki apraka.” Tā Latgales vecākās paaudzes iedzīvotāji pētniekiem aprakstīja 1941.gadu, kā arī notikumus pirms un pēc tā. Vieni balstījās uz savām atmiņām, tie, kas jaunāki – uz kādreiz no radiniekiem dzirdētā. Gandrīz katram bija kas sakāms. Taču atbildi uz jautājumu, kāpēc “var iznīcināt pusi pilsētas, un neviens šos cilvēkus neaizstāv”, reģionā strādājušajiem holokausta pētniekiem neizdevās iegūt, intervijā Rus.lsm.lv atzina viena no projekta zinātniskajām vadītājām Svetlana Amosova.
Čekista Eihmana mazdēls tiecas uz Latviju
Čekista Eihmana mazdēls tiecas uz Latviju

Vladimirs Obrosovs, Maskavas opozicionārs - gleznotājs, fotogrāfs un žurnālists, kurš veidojis ielu mākslas projektu “MĀKSLA nepieder TAUTAI” ar fotoprojektu “Konstruktīvisma sarkanie spārni” ir ieradies Rīgā uz “Art Riga 2016” gadatirgu. Intervijā lasāms, ka Vladimiram Rīgā ir meklējamas saknes, kā arī viņš ir veicis iesniegumu par repatriāciju kā daļēji etnisks latvietis. Turklāt viņa latviešu senči iesaistīti padomju specdienestu veidošanā un, iespējams, pat piedalījušies padomju politpārvaldes “okultajā projektā”. Vienu no viņiem aprakstīja Aleksandrs Solžeņicins “Gulaga arhipelāgā”.

 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd