Laura Vonda

LTV "Panorāma" vadītāja

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Sāk kriminālvajāšanu pret Biedriņu
Sāk kriminālvajāšanu pret Biedriņu
Par šmaukšanos ar nodokļiem prokuratūra pret Latvijas bagātāko basketbolistu Andri Biedriņu sākusi kriminālvajāšanu. Miljonus pelnošajam sportistam draud pieci gadi cietumā par to, ka nesen iegādāto motorlaivu, ar kuru Biedriņš lepojies arī dzeltenajā presē, nopircis uz firmas vārda, tādējādi nelikumīgi ietaupot 11 ar pusi tūkstošus latu.
Priedes lietas izbeigšanai plaša rezonanse
Priedes lietas izbeigšanai plaša rezonanse
Sava veida vētra Latvijā radusies arī pēc Panorāmas vakardienas ziņas, ka prokuratūra lēmusi izbeigt kriminālprocesu pret Artūru Priedi. Īpaši asi reaģēja Saeimas deputāti, kuri paši iepriekš darbojušies tiesību jomā. Atgādināsim, ka Priede atbrīvots no kriminālatbildības, jo 50 tūkstoši eiro, kurus viņš pieņēma, atdoti cietušajiem, apsūdzētais iepriekš nav tiesāts un ļaužu acīs ir godājams cilvēks. Speciālistiem tas nešķiet pietiekams iemesls, lai cilvēkam par kukuļa pieprasīšanu nebūtu jāstājas tiesas priekšā. Tādēļ lēmums par Priedes atbrīvošanu no soda būs jāizvērtē ģenerālprokuroram.
Prokuratūra izbeidz lietu pret Priedi
Prokuratūra izbeidz lietu pret Priedi
Pirms desmit dienām prokuratūra uzrādīja apsūdzību biedrības “Par brīvu Lielā Baltezera krastu” vadītājam Artūram Priedem. Pēc izmeklētāju ieskata, viņš izmantoja biedrību, lai iedzīvotos. Par naudu piedāvāja atsaukt paša celtās pretenzijas, uz kuru pamata uzņēmējiem atņemtas būvatļaujas. Lai gan pieķerts ar 50 tūkstošiem kabatā tūlīt pēc naudas saņemšanas, Priede savu vainu noliedza. Nu prokuratūra kriminālprocesu izbeigusi.
Farmācijas gigantam ASV jāmaksā 3 miljardi ASV dolāru par krāpšanos
Farmācijas gigantam ASV jāmaksā 3 miljardi ASV dolāru par krāpšanos
Trīs miljardi ASV dolāru -- tik liels naudas sods piespriests pasaules farmācijas gigantam "GlaxoSmithKline". Tā ir cena, kuru zāļu ražotājs ir gatavs maksāt par krāpšanos, melīgām medikamentu reklāmām, informācijas slēpšanu un ārstu kukuļošanu. Amerikas Savienoto Valstu Veselības ministrija atzinusi, ka šī ir neredzēti liela summa, kas jāmaksā par krāpniecību veselības aprūpē.
ANO pārstāvji uzskata, ka glābējsilītes pārkāpj bērna tiesības zināt savu izcelsmi
ANO pārstāvji uzskata, ka glābējsilītes pārkāpj bērna tiesības zināt savu izcelsmi
Glābējsilīšu izplatība Eiropā satraukusi Apvienoto nāciju bērnu tiesību aizstāvjus! Šonedēļ britu laikraksts "The Guardian". raksta, ka ANO pārstāvju ieskatā, tiek pārkāptas glābējsilītē pamesto bērnu tiesības zināt savu izcelsmi. Komiteja Čehijai, kur silīšu skaits tuvojas pus simtam, ieteikusi programmu beigt. Tikmēr Latvijā uzsver- lai bērns varētu interesēties par savu izcelsmi, vispirms viņam ir jāizdzīvo. Turklāt ikviens bērns pelnījis uzaugt ģimenē, kur viņš ir nevis traucēklis, bet - acuraugs.
Tiesu zāļu modernizācija pabeigta
Tiesu zāļu modernizācija pabeigta
Slimība vairs nebūs arguments, lai atliktu nepatīkamu tiesas sēdi. Ārzemēs dzīvojošiem cilvēkiem vairs nebūs jābrauc uz Latviju, lai liecinātu tiesā. Sēdes dalībniekiem nebūs jāriskē aplipt ar tuberkulozi, kuru apsūdzētais noķēris cietumā. Nepilngadīgs vardarbības upuris varēs atbildēt uz tiesas jautājumiem, sēžot mammas klēpī savā istabā, nevis raugoties varmākas sejā. Bet lauku ļaudīm, lai piedalītos tiesā, nebūs jābrauc uz Rīgu - to varēs darīt tuvākajā rajona tiesā. Visas Latvijas tiesu zāles ir modernizētas un piedāvā iespēju piedalīties tiesas sēdē virtuāli no jebkuras vietas, kur pieejams internets.
Uzrāda apsūdzību vides aktīvistam Priedem
Uzrāda apsūdzību vides aktīvistam Priedem
Pieci gadi cietumā - tas ir bargākais sods, kas draud vides aktīvistam, biedrības "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vadītājam Artūram Priedem. Pēc izmeklētāju ieskata, viņš izmantojis biedrību, lai iedzīvotos. Par naudu piedāvājis atsaukt paša celtās pretenzijas, uz kuru pamata uzņēmējiem atņemtas būvatļaujas. Lai gan pieķerts ar 50 tūkstošiem kabatā tūlīt pēc naudas saņemšanas, Priede savu vainu noliedz.
Tvarsta pārvadātājus, kuri nepienācīgi nostiprinājuši kravas
Tvarsta pārvadātājus, kuri nepienācīgi nostiprinājuši kravas
Grīdā iemīts pedālis, lai pēc iespējas ātrāk apbrauktu kravas auto, kura piekabē draudīgi šūpojas desmitiem baļķu, ir šoferu ikdiena. Speciālistu pieredze liecina - šādām bailēm ir pamats, jo kravu pārvadātāji ar rūpēm par kravu drošību neizceļas. Tikai katrs desmitais kārtīgi nostiprina kravu, secinājis profesionālo autovadītāju instruktors. Arī policija ķer neapzinīgus tālbraucējus citu pēc cita!
Lems par māmiņalgu apmēriem un izmaksas perioda ilgumu
Lems par māmiņalgu apmēriem un izmaksas perioda ilgumu
Lai gan runas par Latvijas spēju pārvarēt krīzi klīst pa visu pasauli, tie, ar kuriem saistās nākotnes cerības, joprojām dzīvo krīzē. Runa ir par ģimenēm ar bērniem. Ekonomikas lejupslīdes laikā samazinātie pabalsti jaunajiem vecākiem joprojām nav palielināti, un nav arī skaidrības, kad tā saukto māmiņalgu ierobežojumi tiks atcelti. Tikmēr Saeimas namā izskanējusi ideja māmiņalgas maksāt ilgāk - līdz mazulis sasniedzis pusotra gada vecumu. Vai kaut kas mainīsies valsts atbalsta politikā, skaidroja Laura Vonda
Latvijas un Lietuvas zemnieki plāno kopīgu protesta akciju Briselē
Latvijas un Lietuvas zemnieki plāno kopīgu protesta akciju Briselē
Asās debates par Eiropas lauksaimniecības politiku liek kalt plānus, kā vēl saprotamāk skaidrot Eiropai, ka spēles noteikumiem jābūt ja ne vienādiem, tad līdzvērtīgākiem visiem Eiropas zemniekiem. Nākamnedēļ Latvijas zemnieki kopā ar lietuviešu kolēģiem plāno klauvēt pie Eiropas Parlamenta deputātu sirdsapziņas ar protesta akciju Briselē.
Latvieši Īrijā slēdz fiktīvas laulības ar trešo valstu pilsoņiem
Latvieši Īrijā slēdz fiktīvas laulības ar trešo valstu pilsoņiem
Viņa ir pelnījusi augstākās pakāpes triju zvaigžņu ordeni- tā par Latvijas vēstniecībā Īrijā strādājošo Viju Bušu saka policists, kurš daudzus darba gadus veltījis, lai apkarotu cilvēku tirdzniecību. Bez ikdienas darbiem arvien biežāk vēstniecību darbinieki glābj meitenes, kuras uz vieglu peļņu vai nodrošinātu dzīvi cerēdamas, stājas fiktīvās laulībās. Tā nav viegla cīņa, jo Īrijā fiktīva laulāšanās par cilvēktirdzniecību netiek uzskatīta. Kopš iestāšanās Eiropas Savienībā, Latvijas pilsoņi Īrijā noslēguši vairāk nekā 1000 laulības ar trešo valstu pilsoņiem, no kurām lielākā daļa varētu būt fiktīvas.
Bijušais izmeklētājs kritizē KNAB darbu
Bijušais izmeklētājs kritizē KNAB darbu
Arī pašu korupcijas apkarotāju darbs ir nemitīgā sabiedrības uzmanības lokā. Visbiežāk tas saistīts ar skaļām lietām vai kārtējo informācijas noplūdi. Pēdējais šāds gadījums bija tā sauktajā "Latvenergo" amatpersonu kukuļošanas lietā. Par vainīgo informācijas noplūdē tika atzīts KNAB izmeklētājs Ruslans Balakleiskis, un viņam nācās darbu birojā pamest. Šonedēļ viņš piekrita sniegt interviju Latvijas Televīzijai un atklāt biroja darba aizkulises, par kurām jau informējis Saeimu un prokuratūru.
Nolemts likvidēt policijas iekšējās drošības biroju
Nolemts likvidēt policijas iekšējās drošības biroju
Reformu partijas ministrs Rihards Kozlovskis nolēmis veikt pirmās reformas. Turpmāk korumpētus policistus aiz rokas vairs neķers dienesta biedri, kas strādā valsts policijas priekšnieka tiešā pakļautībā. Objektivitātes labad iekšlietu ministrs nolēmis likvidēt policijas iekšējās drošības biroju.
Tiesa sadala Kargina un Krasovicka lietu
Tiesa sadala Kargina un Krasovicka lietu
Nākammēnes apritēs divi gadi, kopš bijusī "Parex banka", tagadējā "Reverta", vērsās tiesā, lai piedzītu zaudējumus, kādus tai radījuši bijušie īpašnieki Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis - 62 miljonus latu. Arī šodien tiesa lietu nesāka izskatīt pēc būtības - tā tika sadalīta, lai turpmāk virzītos ātrāk.
Vai augu maisījumu apritei pienācis gals?
Vai augu maisījumu apritei pienācis gals?
Paredzams, ka nākamajā nedēļā valdība varētu lemt par tādu vielu iekļaušanu aizliegtajā sarakstā, kas šobrīd visai brīvi tiek izmantotas dažādu zāļu maisījumu apsmidzināšanai, un rada spēcīgu, apreibinošu efektu. Tomēr neesošā aizlieguma dēļ, to pārdošana līdz šim bijusi legāla, ziņo Latvijas televīzijas raidījums “de facto”.
Aicina cilvēkus uzmanīties pie dzelzceļa pārbrauktuvēm
Aicina cilvēkus uzmanīties pie dzelzceļa pārbrauktuvēm
Mēģinot ietaupīt dažas minūtes, var zaudēt visu dzīvi! Dzelzceļa pārbrauktuvju drošas šķērsošanas dienā "Latvijas dzelzceļš" demonstrēja, cik bezcerīgi ir izdzīvot sadursmē ar braucošu vilcienu, un aicināja neignorēt sarkano signālu pārbrauktuves luksoforā!
Policisti uzgājuši vienu no vērienīgākajām marihuānas audzētavām Latvijas vēsturē
Policisti uzgājuši vienu no vērienīgākajām marihuānas audzētavām Latvijas vēsturē
Laiki, kad policija ar lepnumu ziņoja par uzietu narkotisku pulveri, kas mērāmas gramos, vai stādiem, kas savietojami uz dzīvokļa palodzes, jau sen garām! Tagad ierasta lieta ir kilogrami vai plantācijas! Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija liecina -- likumsargiem izdevies iznīdēt kārtējo marihuānas audzētavu, kas varētu būt viena no ražīgākajām Latvijas vēsturē!
Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē
Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē
Tēlaini sakot, viņi visi ir likteņa sisti. Bet tiešā nozīmē- mammas vai tēta. Un, ja ne sisti vai kā citādi fiziski ietekmēti, tad- vienkārši aizmirsti. 8000 bērnu Latvijā palikuši bez miesīgo vecāku gādības, katrs ceturtais jaunu ģimeni tā arī nav atradis. Cerībā, ka daudziem tomēr sirdī ir kāds brīvs kaktiņš mīlestības pēc tās izslāpušam bērnam, šodien dažādas nevalstiskās organizācijas rīkoja akciju ”Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē!”, lai pievērstu sabiedrības uzmanību audžuģimeņu kustībai.
Slimnīcas teritorijā mēnesi guļ beigts vīrietis; tuvinieki šokā
Slimnīcas teritorijā mēnesi guļ beigts vīrietis; tuvinieki šokā
Sabiedrību satraukusi vēsts, ka no slimnīcas izrakstīts cilvēks nomiris turpat Stradiņa slimnīcas teritorijā un, neviena nemanīts, nogulējis tur veselu mēnesi. Mirušā fotogrāfa Valda Lavrinoviča tuvinieki ir sašutuši, ka dakteri vīrieti palaiduši mājās vēlā vakara stundā, nepaziņojot tuviniekiem. Slimnīcā visus pārmetumus noraida, uzsverot, ka tā ir normāla prakse - izrakstīt jebkurā diennakts laikā.
Aicina ziņot bērnu tiesību aizstāvjiem
Aicina ziņot bērnu tiesību aizstāvjiem
Mammas uzsisti zilumi, rūgtas asaras pēc nikniem vecāku strīdiem vai vienaudžu nievām - tik sāpīgus pārdzīvojumus bērni mēdz noglabāt vistālākajā apziņas stūrī un izlikties, ka viss ir kārtībā. Lai šādu bērnu dzīvē viss patiešām būtu kārtībā, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija aicina neturēt noslēpumā ziņas par bērniem, kam mājās vai skolā klājas grūti, un zvanīt uz uzticības tālruni. Gaidīti ir zvani ne tikai no bērniem, bet arī no acīgiem kaimiņiem un atbildīgiem garāmgājējiem.
Vai lielākas algas būs arī policistiem un mediķiem?
Vai lielākas algas būs arī policistiem un mediķiem?
Cerīgu solījumu, ka nākamgad algas pieaugs, šonedēl saņēma skolotāji. Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis apsolīja- ja doto vārdu neizdosies turēt, viņš no amata atkāpsies. Vai nākamais gads būs finansiāli veiksmīgāks arī citu maz atalgoto, bet ļoti svarīgo profesiju pārstāvjiem -- mediķiem un policistiem, skaidroja Laura Vonda.
Ierosināta dienesta izmeklēšana, lai noskaidrotu misēkli angļu valodas eksāmenā
Ierosināta dienesta izmeklēšana, lai noskaidrotu misēkli angļu valodas eksāmenā
Eksāmenu laiks, kā ik gadu, pienācis ar lielu stresu ne tikai pašiem eksāmenu kārtotājiem, bet arī ierēdņiem, kas atbildīgi par to, lai 12. klašu skolēnu zināšanu pārbaude noritētu gludi. Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis ierosinājis dienesta izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kāpēc 21 tūkstotis angļu valodas eksāmena kārtotāju bija spiesti piedzīvot papildu stresu, secinot, ka uzdevumu un atbilžu lapu izkārtojuma dēļ divi no trim uzdevumiem var izrādīties nepareizi pat spožākajiem skolēniem.
Pagājuši divi gadi, kopš bez vēsts pazuda advokāts Ainārs Platacis
Pagājuši divi gadi, kopš bez vēsts pazuda advokāts Ainārs Platacis
Divi gadi pagājuši kopš brīža, kad bez vēsts pazuda viens no Latvijas pazīstamākajiem advokātiem Ainārs Platacis. Noslēpumu, kur palicis advokāts, nav spējuši atklāt ne policisti, ne kolēģi, ne ekstrasensi. Cik tālu pavirzījusies izmeklēšana, skaidroja Laura Vonda.
Visvairāk agresīvu komentāru pie ziņām par lācenes Mades nošaušanu
Visvairāk agresīvu komentāru pie ziņām par lācenes Mades nošaušanu
Spriedums bez tiesas vai arī diagnoze bez ārsta apmeklējuma - tā ir ikdiena interneta portālu komentāru sadaļās. Kaut arī portālu darbinieki un tehnika cenzē rupjības, agresivitāte nav noplakusi un joprojām ir plašs darba lauks pētniekiem. Kas visvairāk uzjundījis komentētāju emocijas un kā portāli šīs pārmērīgās izpausmes slāpē - Lauras Vondas sižetā.
Asociācija: Benzīna cena varētu samazināties vēl vairāk
Asociācija: Benzīna cena varētu samazināties vēl vairāk
Sarūk naftas cenas pasaulē. Šī priecīgā vēsts noteikti nav palikusi nepamanīta autovadītājiem, kuri pēdējās dienās uzpildījuši sava auto bāku. Salīdzinot ar aprīļa sākumu, kad 95. markas benzīna cena uzlēca līdz 1 latam un sešiem santīmiem, šādā augstumā noturoties 15 dienas, tagad benzīns kļuvis par 6 santīmiem lētāks. Eksperti uzskata, ka šāda optimistiska tendence turpināsies un autovadītāji uz katru litru varēs ietaupīt vēl 10 santīmus!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd