Laura Vonda

LTV "Panorāma" vadītāja

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Poikānam jeb Neo uzrādīta apsūdzība
Poikānam jeb Neo uzrādīta apsūdzība

Prokuratūra uzrādījusi apsūdzību Latvijas Universitātes pētniekam Ilmāram Poikānam jeb Neo par Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas datu publiskošanu.

Probācijas dienestam nepieciešami vairāk nekā 300 000 latu
Probācijas dienestam nepieciešami vairāk nekā 300 000 latu

Lai veiktu pēdējos mēnešos atjaunotās funkcijas, Valsts probācijas dienestam šogad ir nepieciešami vairāk nekā 300 000 latu. Turklāt turpmāk ik gadu būs vajadzīgi papildu 943 000 latu, trešdien pavēstīja dienesta vadība.

Dziesmu un deju svētku biļetes atkal būs tirdzniecībā
Dziesmu un deju svētku biļetes atkal būs tirdzniecībā

Tūkstošiem cilvēku vēl būs iespēja tikt pie biļetēm uz Dziesmu un deju svētku koncertiem - tostarp arī pieprasītākajiem, piemēram, noslēguma koncertu Līgo, tā ģenrerālmēģinājumiem un arī deju lieluzvedumu. Tās tirdzniecībā nonāks trešdien.

Mobilitātes pabalstam pieteikušies 10 bezdarbnieki
Mobilitātes pabalstam pieteikušies 10 bezdarbnieki

Trīs nedēļu laikā, kopš bezdarbnieki var pieteikties mobilitātes pabalstam, saņemti desmit pieteikumi. Labklājības ministrijā norāda - pieteikties ceļa izdevumu un dzīvesvietas īres kompensēšanai tie, kuri atraduši darbu vismaz 20 kilometru attālumā no savas dzīvesvietas, var gadu un pagaidām secinājumus par aktivitāti izdarīt pāragri.

Valsts varētu palīdzēt sagādāt pirmo iemaksu miteklim (papildināts)
Valsts varētu palīdzēt sagādāt pirmo iemaksu miteklim (papildināts)

Valsts varētu veikt daļu no pirmās iemaksas hipotekārajam kreditam, jaunajām ģimenēm iegādājoties pirmo mājokli. Tā piektdien sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (V). Finanšu ministrija sliecas domāt, ka tas varētu būt vai nu līdzmaksājums vai garantija.

Pārsūdz spriedumu Jēkabpils apšaudes lietā
Pārsūdz spriedumu Jēkabpils apšaudes lietā

Pārsūdzēts spriedums skaļākajā spēļu zāles aplaupīšanas lietā. Gan prokuratūra, gan vairāku apsūdzēto aizstāvji pārsūdzējuši Zemgales apgabaltiesas piespriestos sodus Jēkabpils apšaudes lietā apsūdzētajiem - bijušajiem policistiem un viņu līdzgaitniekiem.

Eksperti: Nav pamata baidīties no masveida eiro viltošanas Latvijā
Eksperti: Nav pamata baidīties no masveida eiro viltošanas Latvijā

Puse Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka, saņemot viltotu eiro banknoti vai monētu, neko aizdomīgu tajā nesaskatītu. Eksperti uzsver - vienīgi zināšanas par to, kāds izskatās eiro, var glābt no krāpniekiem. Līdz šim Latvijā uzietie viltojumi bijuši ne pārāk kvalitatīvi, tāpēc konstatējami ar neapbruņotu aci. Viltotās naudas pazinēji uzsver - baidīties no masveida viltojumu pieplūduma Latvijā nav pamata!

Valdība atbalsta VARAM ieceri palielināt pašvaldības
Valdība atbalsta VARAM ieceri palielināt pašvaldības

Ministru kabinets otrdien akceptēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) informatīvo ziņojumu par Administratīvi teritoriālās reformas izvērtējumu un atbalstīja ministrijas ieceri par pašvaldību brīvprātīgu apvienošanos.

Rinkēvičs apšauba Imantas hakera izdošanu tiesāšanai ASV
Rinkēvičs apšauba Imantas hakera izdošanu tiesāšanai ASV

Aprīļa sākumā valdība varētu lemt par tā dēvētā Imantas hakera - kibernoziegumos apsūdzētā Denisa Čalovska – izdošanu ASV. Ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs izteicies, ka publiski pieejamā informācija šajā lietā neliecina, ka jaunais vīrietis būtu izdodams tiesāšanai ASV. Tieslietu ministrija gan ir pretējās domās.

«Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītāja lieta nodota tiesai
«Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītāja lieta nodota tiesai

Biedrības “Par brīvu Lielā Baltezera krastu” bijušajam vadītājam Artūram Priedem būs jāstājas tiesas priekšā. Otrreiz izskatot lietu pret vides aktīvistu, kurš, pēc izmeklētāju domām, izmantoja biedrību, lai iedzīvotos, prokuratūra tomēr secinājusi, ka Priedes rīcība ir jāvērtē tiesai. Sākotnēji gan prokurore bija lēmusi Priedi nosacīti atbrīvot no kriminālatbildības un kriminālprocesu izbeigt.

Skolās mācīs gatavot ēst
Skolās mācīs gatavot ēst

Katrs ceturtajam Latvijas jaunietim nav iemaņu ēst gatavošanā, bet katrs trešais maltīti sev varētu sarūpēt tikai ar kāda pieaugušā palīdzību, liecina "Rimi Latvia" veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo Pavārskolas” aptauja.

Iedzīvotāji par apsaimniekotāju vēršas policijā
Iedzīvotāji par apsaimniekotāju vēršas policijā

Policijai tuvākajā laikā būs jāizmeklē, kur palikusi Viestura prospektā 75 dzīvojošo rīdzinieku samaksātā nauda par apkuri un citiem komunālajiem pakalpojumiem, jo nama iedzīvotāji vērsušies ar iesniegumu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē par iespējamām namu apsaimniekotāja "Jauna Vide.lv" krāpnieciskajām darbībām.

Konflikts par telpu īri Bulduru dārzkopības vidusskolā samilst
Konflikts par telpu īri Bulduru dārzkopības vidusskolā samilst
Konflikts starp Bulduru dārzkopības vidusskolu un dizaina mēbeļu ražotāju "Rauzas kompānija" samilst. Uzņēmums no skolas īrēja telpas ražotnei. Līgums šogad beidzies, izsludinātajā konkursā uzvarējis cits uzņēmums, bet "Rauzas kompānija" telpas nepamet, uzskatot, ka konkurss bija negodīgs. Lai bijušie nomnieki vairs nevarētu saimniekot šajās telpās, skola tām atslēdza elektrību, apjoza žogu un nolīga apsardzi. Šāds pavērsiens strīdu iedzina strupceļā, tāpēc šodien skolas vadība liegumu iekļūt ražotnē atcēla. Bet skaidrības par to, kurš nomnieks - vecais vai jaunais - tagad tajā var saimniekot, tik un tā nav.
Gripas epidēmija pieņemas spēkā
Gripas epidēmija pieņemas spēkā
Gripa prasījusi pirmos upurus! Diviem vairāk nekā 70 gadus veciem cilvēkiem saslimšana ar to beigusies letāli. Gripas epidēmija Latvijā izsludināta pagājušajā nedēļā, nu tā pieņemas spēkā. Gripa pārsniegusi epidēmijas slieksni deviņās no desmit Latvijas pilsētām, kur tiek veikti attiecīgi mērījumi. Tāpēc mediķi iesaka pagaidām atlikt gājienus uz kino, lielveikaliem vai citām publiskām vietām, bieži mazgāt rokas, kā arī ēst un dzert visu, kas stiprina imunitāti!
Tūkstošiem policistu strādā par algu, kas ir mazāka nekā 300 lati mēnesī
Tūkstošiem policistu strādā par algu, kas ir mazāka nekā 300 lati mēnesī
Rīta stundai zelts mutē - vēsta latviešu tautas paruna. Saeimas deputāts Dzintars Zaķis gan trešdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija" pierādīja pretējo. Atbildot uz jautājumu - vai tas ir taisnīgi, ka vieni valsts pārvaldē saņem milzīgas algas, kamēr, piemēram, policists ar 300 latu algu nezina, kā samaksāt rēķinus, Zaķis atbildēja, ka 300 latus saņem tikai tie policisti, kuri neko nedara. Šodien "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs bija spiests atvainoties likumsargiem, jo 300 latu ir vidējā alga policijā un ar šādu summu mēnesi spiesti iztikt tūkstošiem policistu.
Sola izdienas pensiju reformu
Sola izdienas pensiju reformu
Lielu viļņošanos sabiedrībā varētu izraisīt izmaiņas izdienas pensiju piešķiršanā. Principus - kam, kad un kāpēc tiek dota iespēja pensionēties agrāk, mēģināts mainīt jau vairākkārt, bet - nesekmīgi. Taču Labklājības ministrija nav atkāpusies no ieceres sistēmu reorganizēt un izstrādājusi jaunu plānu, kas paredz, ka, piemēram, policisti un ugunsdzēsēji varēs doties pensijā 8-ņus gadus vēlāk nekā tagad, bet kultūras darbiniekiem šādas iespējas varētu vairs nebūt. Labklājības ministrijā gan uzsver, ka visas šīs izmaiņas vēl ir apspriežamas.
Valdība atbalsta atteikšanos no administratīvā aresta
Valdība atbalsta atteikšanos no administratīvā aresta
Šodien valdība atbalstīja jauno Administratīvo sodu sistēmas attīstības koncepciju. Tajā bez citiem jaunievedumiem paredzēta arī atteikšanās no administratīvā aresta. Tieslietu ministrijas ieskatā, administratīvais arests ir pretrunā ar cilvēktiesībām, turklāt arestēto uzturēšana valstij izmaksā dārgi - vairāk nekā 400 tūkstošus latu gadā. Atteikšanās no aresta nozīmē, ka sodi par administratīviem pārkāpumiem būs maigāki - tikai naudas sods vai brīdinājums. Arestu visbiežāk izpelnās huligāni un dzērājšoferi, taču tiem, kas raduši sēsties pie stūres reibumā, priecāties vēl par agru. Sods par šādu bezatbildīgu rīcību būs vēl bargāks - braukšanu dzērumā plāno kriminalizēt.
Maksāt vai nemaksāt rēķinus?
Maksāt vai nemaksāt rēķinus?
Maksāt par siltumu, ūdeni un citiem komunālajiem pakalpojumiem vai nemaksāt? Šādu jautājumu noteikti uzdod tūkstošiem rīdzinieku, kuru namus pārvalda SIA "Namu apsaimniekošana". Daudzus šā un arī citu pārvaldnieku klientus "Rīgas siltums" šonedēļ biedēja ar siltuma atslēgšanu, ja rēķini netiks laikus nomaksāti. Taču šodien siltuma piegādātājs nācis klajā ar paziņojumu, kurā aicina aptuveni 70 māju iemītniekus pārliecināties, kam viņi pārskaita sūri pelnīto naudu un vai tiešām tā nonāks līdz galamērķim - pakalpojumu sniedzējiem?
Draud atslēgt siltumu
Draud atslēgt siltumu
Neapskaužamā situācijā nonākuši kārtējie godprātīgie komunālo rēķinu maksātāji. Vienlaikus ar sinoptiķu prognozēm, ka nedēļas beigās gaidāms bargs sals, Duntes ielas 28 nama iedzīvotāji uzzinājuši, ka viņiem var atslēgt apkuri. Iemītnieki lielākoties ir čakli rēķinu maksātāji, bet prāvi parādi izveidojušies dažiem treknajos gados pirktajiem dzīvokļiem, kuru saimnieki cietuši finansiālu neveiksmi. Apsaimniekotājs nav ar mieru tos segt, tāpēc veidojas parādi siltuma, ūdens un elektrības piegādātājiem. Līdzīga satura vēstules no "Rīgas siltuma" ir saņēmuši arī vairāku citu šā uzņēmuma apsaimniekoto māju iedzīvotāji.
BKUS korupcijas lietu nesāk izskatīt pēc būtības
BKUS korupcijas lietu nesāk izskatīt pēc būtības
Šodien tiesa kārtējo reizi nesāka izskatīt veselības aprūpes nozares visu laiku skaļāko korupcijas skandālu - krāpšanos iepirkuma konkursos Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Iepriekš tā jau trīs reizes atlikta, arī šodien lietu pēc būtības izskatīt nesāka. Pats sēdes atlikšanas fakts lielu ievērību neizpelnās - tā ir ierasta prakse Latvijas tiesās. Taču interesants ir kas cits - lietas materiāli liecina, ka iepirkumos nosmeltajiem procentiem bija jānonāk Latvijas politikā. Sagatavotajā apsūdzībā, kas tiks nolasīta nākamajā tiesas sēdē februāra sākumā, ir norādes uz to, ka izkrāptajai naudai vajadzēja aizceļot uz Tautas partijas kasi.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd