Laura Vonda

LTV "Panorāma" vadītāja

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Turpmāk fotoradaru sodus saņemsim arī par pārkāpumiem Lietuvā un Igaunijā
Turpmāk fotoradaru sodus saņemsim arī par pārkāpumiem Lietuvā un Igaunijā
Igaunijas vai Lietuvas numurs vairs nebūs glābiņš ne ārvalstu viesiem, ne tiem attapīgajiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri speciāli reģistrē savus auto kaimiņvalstīs, lai fotoradari būtu bezspēcīgi. Šodien triju Baltijas valstu policiju priekšnieki vienojās nekavējoties ķerties pie izmaiņām likumos, lai vēstules par Baltijas valstīs pārsniegto ātrumu saņemtu ikviens autovadītājs neatkarīgi no tā, vai uz spēkrata numurzīmes ir Lietuvas, Latvijas vai Igaunijas karogs.
Augstākā tiesa nereabilitē Tāleri
Augstākā tiesa nereabilitē Tāleri
Jau otrā tiesu instance atzinusi - tiesnese Beatrise Tālere ņēmusi kukuļus un spriedusi tiesu par labu to devējiem. Kaut arī tiesneses vairs nav starp dzīvajiem, apelācijas instances tiesai tik un tā bija jāizvērtē Tāleres vaina un iespēja reabilitēt vai nereabilitēt nu jau mirušo apsūdzēto. Augstākā tiesa nolēmusi Tāleri nereabilitēt.
Vai izdevies iekļūt bērnudārzā apejot elektronisko rindu?
Vai izdevies iekļūt bērnudārzā apejot elektronisko rindu?
Kā sarkana lupata vērsim mazu bērnu vecākiem ir šīsdienas ziņa -- kādā Rīgas centra dārziņā bērni varētu būt uzņemti ārpus rindas. Tas saniknojis mammas un tētus, kuri, gaidot savu kārtu pašvaldības dārziņā, ik mēnesi maksā simtiem latu auklēm un privātajiem bērnudārziem. Kā iespējams iekārtot bērnu ārpus kārtas, kad visu nosaka elektroniskā rinda, skaidroja Laura Vonda.
Cigarešu kontrabanda pa dzelzceļu
Cigarešu kontrabanda pa dzelzceļu
15 stundu ilgais ceļš no Sanktpēterburgas šodien daudziem vilciena pasažieriem bija vēl par stundu ilgāks. Vilciens ienāca Rīgas stacijā vēlāk, jo tā mašīnists bija cerējis gūt papildu peļņu, nelegāli ievedot cigaretes. Muitā stāsta - kontrabandistiem dzelzceļš vienmēr bijis iecienīts un pēdējā laikā tā popularitāte pieaug.
RD amatpersonu kukuļošanas lieta AT
RD amatpersonu kukuļošanas lieta AT
Virkne augstākās raudzes Latvijas advokātu šodien mēroja ceļu uz Augstāko tiesu. Tur apelācijas kārtībā sāka skatīt skaļo tā dēvēto Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas lietu. Pērn pavasarī tiesa amatpersonas sodīja ar bargiem cietumsodiem, bet uzņēmējus, kuri devuši kukuļus, - ar naudas sodiem. Sūdzības par tiem ir ne tikai apsūdzētajiem, bet arī apsūdzību cēlējiem.
Pusaudžu internetā pastāsta par savām atkarībām
Pusaudžu internetā pastāsta par savām atkarībām
Uz godīgu sarunu internetā par to, ko bērni no vecākiem parasti slēpj, izprovocējuši bērnu tiesību aizstāvji. Vairāk nekā 2000 nepilngadīgu draugiem.lv lietotāju izstāstījuši par savām attiecībām ar alkoholu, cigaretēm un narkotikām. Secinājumi nav nekāds jaunatklājums, bet speciālisti cer uz vecākiem. Varbūt vecāki vairs neticēs, ka kabatā atrastās šķiltavas pieder draugam, ka interesēsies, ko bērns dara vēlā vakara stundā skopā ar draugiem, un Līgo vakarā paši nelies alu sava pusaudža glāzē.
Trīs smagi noziegumi - un mūža ieslodzījums?
Trīs smagi noziegumi - un mūža ieslodzījums?
Ja uz ļaundara sirdsapziņas ir divas brutālas slepkavības vai izvarošanas, trešajā reizē brīvībā iznākt viņš vairs nedrīkst. Tā uzskata Saeimas deputāts Kārlis Seržants, kurš iesniedzis parlamentā šādus likuma grozījumus. Iecere izraisīja asas tautas priekšstāvju diskusijas, tomēr vairākums deputātu to atbalstīja. Tikmēr daudzi nozares eksperti nostājušies mazākuma pusē, sakot, ka šāda mehāniska pieeja nav atbalstāma.
Jauna konkurssa par fotoradariem nebūs
Jauna konkurssa par fotoradariem nebūs
Juridiskās cīņas par radaru atgriešanos uz Latvijas ceļiem, šķiet, tuvojas noslēgumam. Šodien policija nosūtījusi līgumu radaru piegādātājiem, kā sadarboties, iekams iekārtas atpirks valsts. Tagad bumba atkal uzņēmuma “V-Traffic” pusē – policija līdz rītdienai gaidīs atbildi. Tikmēr daudzi vaicā - kāpēc valsts grasās atpirkt šos radarus un glābt sprukās nonākušo uzņēmumu, nevis rīko jaunu konkursu? Gatavību tajā startēt apliecinājuši vairāki pretendenti.
Seriāla «Enģeļu māja» otrā sezona ir klāt
Seriāla «Enģeļu māja» otrā sezona ir klāt
Spriedze, intrigas, satikšanās un šķiršanās. Pārsteigumi un vilšanās. Viss kā dzīvē. Eleganti, dziļi, bet bez meksikāņu seriāliem raksturīgiem pārspīlējumiem. Jau no otrdienas ik vakaru pirms Panorāmas varēsiet uzzināt, kādus jaunus pārbaudījumus liktenis sagādājis Eņģeļu mājas iemītniekiem. Latvijas televīzijas oriģinālseriāls atgriežas ar jauniem noslēpumiem, jauniem tēliem un vairāk jautrības.
Būt vai nebūt referendumam? Olaine
Būt vai nebūt referendumam? Olaine

Ja referendums par pilsonības automātisku piešķiršanu notiktu un tauta nobalsotu par šo ieceri, to vistiešākajā veidā sajustu katrs 4 olainietis. Olainē ir vislielākais nepilsoņu īpatsvars - 25 %. Neiedziļinoties juridiskos līkločos, viedoklis būt vai nebūt referendumam, ir ikvienam šīs Pierīgas pilsētas iedzīvotājam. Tie, kuriem kabatā nepilsoņu pases, dedzīgi iestājas par referendumu, bet tie, kas ir Latvijas pilsoņi kopš dzimšanas vai arī kārtojuši eksāmenus, lai pilsonību iegūtu, uzskata, ka nepilsoņi šādu dāvanu nav pelnījuši.

Policija Saulkrastos noķērusi grafiti zīmētāju no Polijas, kurš apķēpāja vilcienu
Policija Saulkrastos noķērusi grafiti zīmētāju no Polijas, kurš apķēpāja vilcienu
Likumsargiem izdevies aizturēt kādu Polijas pilsoni, kurš izklaidējoties krietni patērējis Latvijas nodokļu maksātāju naudu. Par četru vilciena vagonu apzīmēšanu viņš ielikts aiz restēm. Policija skaidros, vai šis pats vīrietis nav autors arī citiem grafiti meistardarbiem, kuru likvidēšana prasījusi tūkstošiem latu no uzņēmuma "Pasažieru vilciens" maka. Grafiti mākslinieki visā pasaulē dodas uz svešām zemēm, lai nodarbotos ar aizliegto mākslu, rezultātu iemūžinātu fotogrāfijās un tās ieliktu savā internetā lapā. Iespējams, arvien biežāk viņu galamērķis ir Latvija.
Policija atgādina par drošību
Policija atgādina par drošību
Šajā nedēļā policija īpašu uzmanību pievērš bērnu drošībai- māca pareizi pāriet ielas, kontrolē, vai autovadītāji nebrauc par ātru un uzrauga, lai skolēni nesvin mācību gada sākumu ar alus pudeli un cigareti rokā. Tāpat likumsargi atgādina, ka policists ir uzticams draugs, nevis persona, no kuras baidīties. Zinību dienā policisti apmierināja to ļauži ziņkāri, kam interesē, kā policija strādā ikdienā.
Skola aicina pirkt galdniecības instrumentus
Skola aicina pirkt galdniecības instrumentus
Tikmēr kādas Rīgas skolas bērnu vecāki lūgti pirkt zāģus, ēveles un kaltus par summām, kas daudzkārt pārsniedz izdevumus par skolas grāmatām. Vēstulēs, kuras saņēmuši Rīgas Amatniecības vidusskolas skolēnu vecāki, kāds uzņēmējs, atsaucoties uz iepriekš notikušo vecāku sapulci, atgādina, ka ir pēdējais laiks iegādāties mācību procesam vajadzīgos galdniecības instrumentus. Kopā ar šo aicinājumu saņemta arī cenu lapa par pusotru tūkstoti latu.
Varmākām liegs tuvoties ģimenei
Varmākām liegs tuvoties ģimenei
Lita ir tikai viena no 40 sievietēm, kas radušas patvērumu Māras centrā. Un Māras centrs ir viens no trim krīzes centriem Rīgā, kur aizbēgt no varmācīga dzīvesbiedra. Turklāt Rīga nav visa Latvija. Vardarbība ģimenē ir plaši izplatīta, tās patiesos apmērus var tikai nojaust, jo ne katrs upuris ir tik drosmīgs kā Lita un gatavs atzīt, ka mājās viņu sit. Policija nekad nav vairījusies atzīt, ka visbiežāk ir bezspēcīga pret šādiem varmākām. Tāpēc tagad tiek gatavots jauns ierocis, kas daudzviet pasaulē savu efektivitāti jau pierādījis - aizliegums tuvoties cietušajiem un dzīvesvietai.
Vardarbība ģimenē. Litas stāsts
Vardarbība ģimenē. Litas stāsts
Skandāli, alkoholisms, zilumi, slimnīca un bērnu jautājumi - kāpēc tu, tēt, sit mammu? To visu Lita izturēja četrus gadus. Tagad viņa mēģina saraut saites ar vardarbīgo vīru un nostāties uz savām kājām. Jau divus mēnešus Lita kopā ar četrgadīgo dēlu un trīsgadīgo meitu dzīvo krīzes centrā. Turpinājumā - Litas stāsts par vardarbību ģimenē un bezspēcīgo cīņu pret to.
Meklē Jāni Klibiķi
Meklē Jāni Klibiķi
Apritējušas trīs nedēļas, kopš Jānis Klibiķis izgāja no savām mājām Jelgavā un vairs neatgriezās. 37 gadus vecais vīrietis pievienots pazudušo personu sarakstam, kurā ik gadu nonāk aptuveni tūkstoš cilvēku. Ieskatieties rūpīgāk turpmākajos kadros, varbūt jūs varat palīdzēt atgūt tuviniekiem sirdsmieru. Jāni mājās nepacietīgi gaida mamma, brāļi, sieva un mazās dvīņu meitiņas.
Policija beidzot saņem 1 no 81 auto
Policija beidzot saņem 1 no 81 auto
Ceļu policija beidzot sagaidījusi pirmo no 81 automašīnas, kurām tās rīcībā vajadzēja būt jau kopš jūnija beigām. Aprīkojums, kuru policija iepriekš atzina par neatbilstošu, nomainīts, tāpēc automobilis pieņemts. Tagad policijai jāgaida atlikušie 80 auto. Iespējams, uzņēmums, kura aprīkojumu policija izbrāķēja, pavisam no spēles netiks izstumts. Derīgais paliks, nederīgo jaunais partneris "Inkomerc Holding" nomainīs pret citu.
200 fotoradaru vietā iesniedz situācijas skaidrojumu uz 200 lpp.
200 fotoradaru vietā iesniedz situācijas skaidrojumu uz 200 lpp.
200 fotoradaru vietā - 200 lappušu skaidrojumu. Ātruma mērierīču piedāvātāji iesnieguši Valsts policijai skaidrojumu, kāpēc fotoradari netika ieviesti līgumā paredzētajā laikā, kas jau divreiz pagarināts. Kā uzņēmums pamato saistību nepildīšanu un kā piedāvā situāciju risināt, nav zināms. Bet policija galīgo lēmumu sola pieņemt 10 darba dienu laikā. Kāds būs šis lēmums, policijas vadība vairās prognozēt, tikmēr Iekšlietu ministrijā saka - ja reiz līgums joprojām nav izpildīts, īpaši daudz variantu nav.
NAP - sapņaina vīzija vai reāls plāns?
NAP - sapņaina vīzija vai reāls plāns?
Nacionālajā attīstības plānā, kura pirmo redakciju vakar apstiprināja valdība, ambiciozi mērķi izvirzīti gandrīz visās jomās. Ievērojams izrāviens paredzēts arī korupcijas novērtējumā. Lai gan Latvijā jau trešo gadu situācija tikai pasliktinās, plānā ierakstīts - pēc astoņiem gadiem mūsu valstij korupcijas uztveres indeksa reitingā jāpakāpjas par 24 vietām. Reitings atspoguļo to, kā sabiedrība vērtē korupcijas līmeni un tā izmaiņas valsts pārvaldē un publiskajā sektorā. Vai tiešām tik kardināli izdosies mainīt sabiedrības viedokli un kā to plānots darīt, skaidroja Laura Vonda.
Par 13.janvāra grautiņiem Vecrīgā piespriež piespiedu darbu
Par 13.janvāra grautiņiem Vecrīgā piespriež piespiedu darbu
Šodien tiesa nolasīja spriedumu vienam no daudzajiem tūkstošiem cilvēku, kuri 2009. gada 13. janvārī bija nākuši izkliegt savu niknumu pret Saeimu. Niknie vārdi toreiz izvērtās niknos darbos - šķīda Saeimas nama logi, lidoja akmeņi, policijas busiņi pārvērtās neremontējamos lūžņos. Policija solīja lielas nepatikšanas ikvienam, kas grautiņā piedalījās. Nu pēc trīsarpus gadiem tas ir noticis - izspriesta tiesa pirmajam masu nekārtību aktīvistam. Sods - 100 stundu piespiedu darba
Apcietina vecākus, kurus tur aizdomās par sava dēla nogalināšanu
Apcietina vecākus, kurus tur aizdomās par sava dēla nogalināšanu
Šodien policija uz tiesas namu veda vīrieti un sievieti, kurus tur aizdomās par 8 gadus veca zēna nonāvēšanu. Jau vakar stāstījām, ka trešdienas vakarā kāds bērns izsauca ātro palīdzību un mediķi notikuma vietā atrada mirušu puisēnu. Šodien šā zēna māte un patēvs no tiesas zāles tika nogādāti cietumā.
Nogalina astoņgadīgu puisēnu
Nogalina astoņgadīgu puisēnu
Vakar izdzisa kāda astoņus gadus veca puisēna dzīvība, un policijai ir aizdomas, ka dzīvību atņēmuši paši tuvākie. Policija aizturējusi zēna mammu un patēvu, pārējie pieci bērni aizvesti uz krīzes centru un zīdaiņu namu. Rīgas bāriņtiesa vecākiem šodien atņēmusi tiesības - jāpiebilst, ka tas nenotiek pirmo reizi. Arī bērni jau zina, kas ir bērnunams. Iespēja audzināt savus bērnus mātei liegta jau vairākkārt un - vairākkārt tā arī atjaunota.
Būs vienota «riska bērnu» datubāze
Būs vienota «riska bērnu» datubāze
Nedēļām ilgas sarakstes vietā tikai daži datora peles klikšķi. Jau pēc mēneša varētu sākt darboties datubāze, kurā apkopota visa iespējamā informācija par bērniem, kas dažādu dzīves līkloču dēļ nonākuši valsts vai pašvaldību iestāžu redzeslokā. Datorā būs redzams plašs sensitīvu faktu kopums. Piemēram, ka bērns cietis no vardarbības vai pats bijis agresīvs pret citiem; ka vecākiem atņemtas tiesības; kur un kādos apstākļos bērns dzīvojis; kas ir viņa ārsts un vēl citas ziņas. Kāpēc šāda datu bāze vajadzīga un kas tajā drīkstēs ielūkoties, skaidroja Laura Vonda
Konkursa uzvarētājs piegādā policijas vajadzībām neatbilstošas automašīnas
Konkursa uzvarētājs piegādā policijas vajadzībām neatbilstošas automašīnas
Jau atkal sarežģījumi kārtējā Iekšlietu ministrijas iepirkuma konkursā! Ceļu policijai vajadzēja saņemt jaunus automobiļus jūnija beigās, taču likumsargiem vēl kādu laiku būs japaciešas. Iekšlietu ministrija jaunos spēkratus nepieņem, jo konkursa uzvarētājs sarūpējis mašīnas ar tādu aprīkojumu, kas nav derīgs policijas darbam.
Rīgas centrā ubagot aizliegts
Rīgas centrā ubagot aizliegts
Ar izstieptu roku Rīgas centra tuneļos, uz ietvēm, laukumiem un cituviet, kur tas traucē gājējiem, sēdēt vairs nedrīkst! Tāpat Rīgā nedrīkst ubagot uzmācīgā veidā un iežēlināt ar dzīvniekiem. Šodien stājušās spēkā izmaiņas Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumos, kas paredz ierobežot ubagošanu galvaspilsētā. Kā pašvaldības policistiem veicās ar jauno noteikumu ieviešanu dzīvē, skaidroja Laura Vonda.
Pelde ne tikai veldzē, bet arī nogalina
Pelde ne tikai veldzē, bet arī nogalina
Astoņi cilvēki aizvadītajās dienās šķīrušies no dzīves, lielajā karstumā meklējot veldzi ūdenī. Četrus noslīkušos glābēji no ūdens izvilkuši sestdien, svētdien- divus, tik pat arī šodien! Tā ir tikai oficiālā statistika- gadījumi, kuros bijusi nepieciešama Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta palīdzība. Reālā situācija varētu būt vēl bēdīgāka, jo par tiem noslīkušajiem, kurus izvelk krastā bez glābēju palīdzības un konstatē, ka glābēju un mediķu vietā jāsauc apbedītāji, operatīvas informācijas nav.
Valsts nepalīdz izdzīvot bērniem ar ļoti retām slimībām
Valsts nepalīdz izdzīvot bērniem ar ļoti retām slimībām
Laikā, kad politiķi mēģina uzlabot demogrāfiju, palielinot māmiņalgas, domājot jaunus atbalsta mehānismus ģimenēm un prātojot, kā ierobežot abortu skaitu, aizmirstas un nevienam nevajadzīgas jūtas ģimenes, kurās aug slimi bērni. Tāda arī ir Denisa Kudina ģimene. Lai divgaidīgais puika varētu dzīvot un augt, turpmāko gadu ik mēnesi vajadzīgi 600 lati īpašai pārtikai. Ģimenei tādu līdzekļu nav, valsts šo pārtiku neapmaksā, tāpēc atliek vien paļauties uz apkārtējo žēlastību.
Vecums nav šķērslis jaunām zināšanām
Vecums nav šķērslis jaunām zināšanām
Ziemā pie datoriem skolās sēdēja skolēni, tagad- viņu vecvecāki. Vasarā, kad beidzies mācību gads un skolotājiem ir brīvs laiks, arvien lielākus apgriezienus uzņem projekts ”Pieslēdzies, Latvija.” Iespēju apgūt iemaņas datora lietošanā šogad izmantojuši 1500 senioru. Vēl tik pat daudz gaida savu kārtu. Vieni, kas kursus pabeiguši, meklē, kur var par brīvu tikt pie datora, citi ar pārliecību var teikt- dators nav domāts viņiem. Lai arī kāds būtu rezultāts, senioru interese par datoru ir tik liela, ka trūkst skolotāju, kas viņus var apmācīt!
Tiesnesim Jānim Laukrozem 80; slepkava joprojām nezināms
Tiesnesim Jānim Laukrozem 80; slepkava joprojām nezināms
Šodien tiesnesim Jānim Laukrozesm apritētu 80 gadi, ja vien viņš pirms 11 gadiem nebūtu nogalināts pie savas mājas. Šodien, viņa dzimšanas dienā, pēdējā tiesneša darba vietā - Rīgas apgabaltiesā, tikās Jāņa Laukrozes kolēģi, draugi un radi, lai dalītos kopīgās atmiņās un atklātu piemiņas vietu.
Pārsprieguma dēļ ciemata iedzīvotājiem sabojājas elektroierīces
Pārsprieguma dēļ ciemata iedzīvotājiem sabojājas elektroierīces
Neplānoti izdevumi pagājušajā nedēļā radušies daudziem Rumbas pagasta iedzīvotājiem. Ceturtdienas rītā sabojājies Ventas ciema transformators ne tikai atstājot ļaudis bez elektrības, bet arī bez daudzām elektroierīcēm. Ar skaļu blīkšķi un melnus dūmus griezdami nokūpējuši televizori, dekoderi, datori un cita sadzīves tehnika. Pēc dažu dienu klusēšanas Latvenergo paziņojis, ka vainīgs bojājums transformatorā un sola zaudējumus atlīdzināt.
Bērniem ar invaliditāti būs asistenti skolās
Bērniem ar invaliditāti būs asistenti skolās
Starp iepriecinošajiem jaunumiem no valdības nama par lielākām māmiņalgām un garākiem bezdarbieku pabalstiem, nemanīta šonedēļ palika kāda cita vēsts, kuru jau gadiem gaidīja tie vecāki, kas audzina, skolo un lolo bērnus ar īpašām vajadzībām. No nākamā gada parastajās skolās varēs mācīties arī bērni, kuri nevar uzkāpt pa kāpnēm, aiziet no klases uz klasi vai atšķirt grāmatu, jo valsts sola atvēlēt naudu asistentu algošanai
Vai Reģionālās pašvaldības policijas noteiktie sodi ir likumīgi?
Vai Reģionālās pašvaldības policijas noteiktie sodi ir likumīgi?
Dažu Pierīgas pašvaldību iedzīvotāji uztraukušies - vai pašvaldības policistiem ir tiesības viņus sodīt? Jaunā Reģionālā pašvaldības policija, kas veidota uz Ķekavas pašvaldības policijas bāzes, piedāvā savus pakalpojumus arī citiem novadiem. Divas atbildīgās ministrijas ir skaidri pateikušas, ka viena novada policisti sodīt cilvēkus citā novadā nedrīkst, taču tas neliedz jaunizveidotajai Reģionālajai pašvaldības policijai turpināt darbību.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd