Kārlis Streips

Latvijas Radio un LTV žurnālists

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski

Autora ziņas
Kārlis Streips: Ušmerika un Amakova jaunākie nedarbi
Kārlis Streips: Ušmerika un Amakova jaunākie nedarbi

Pats personīgi es ar Rīgas sabiedrisko transportu ceļoju visnotaļ reti. Mani ierastie transporta līdzekļi ir divas kājas plus vēl reizēm velosipēds starp minētajām kājām. Vien ziemā, ja ir daudz sniega un ledus un velosipēda vadīšana kļūst nepanesami bīstama un grūta, reizēm ierāpjos trolejbusā, lai, piemēram, dotos uz Lomonosova ielu, kur atrodas Latvijas Universitātes Komunikāciju zinātņu fakultāte un tādējādi viena no manām darba vietām. Ja savukārt ir jāmēro tālāks ceļš, piemēram, uz lidostu, tam ir domāti taksometri.

Kārlis Streips: Demaršs
Kārlis Streips: Demaršs

Pagājušajā nedēļā Saeima nobalsoja par nākamā gada valsts budžeta projekta nodošanu komisijām, un koalīcijai tas bija jāizdara ar Latvijas Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) atbalstu, jo pēdējā brīdī Nacionālā apvienība (NA) nolēma balsojumā nepiedalīties par spīti tam, ka NA it kā skaitās koalīcijā esam. Te ir manāma ievērojama ironijas deva, jo iepriekšējā Saeimā tieši ZZS bija tā partija, kura it kā bija koalīcijā, bet nepārtraukti bloķējās ar opozīciju, it īpaši tad, kad bija runa par likumprojektiem, kuri varētu aizskart pašu politikāņu intereses, bet ne par to šis stāsts.

Kārlis Streips: Nāksies sarauties
Kārlis Streips: Nāksies sarauties

Pirms kāda brīža kādā intervijā teātra režisore Gaļina Poliščuka, runājot par mijiedarbību starp Latvijas un Krievijas kultūras ļaudīm, pauda domu, ka viņa saraujoties katru reizi, kad Kārlis Streips saka kaut ko negatīvu par Krieviju. Visu cieņu pret ļoti talantīgo režisori un nezinu, vai viņa lasa lsm.lv blogus, bet nāksies sarauties vēlreiz. Jo šodien man atkal ir kaut kas negatīvs sakāms par Krieviju.

Kārlis Streips: Ak, šis 1. oktobris!
Kārlis Streips: Ak, šis 1. oktobris!

Ir sācies jauns mēnesis, un sanāk tā, ka tieši šodien, 1. oktobrī, Latvijā un citur pasaulē notiek ievērojamas pārmaiņas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd