Ieva Rūtiņa

Ieva Rūtiņa

LSM.lv ziņu redaktore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski

Autora ziņas
Piemaksas ģimenes ārstu praksēs reģionos, papildu kolēģis, mentori jaunajiem mediķiem: ko paredz VM...
Piemaksas ģimenes ārstu praksēs reģionos, papildu kolēģis, mentori jaunajiem mediķiem: ko paredz VM primārās veselības aprūpes plāns (papildināts)
Lai iedzīvotājiem nodrošinātu efektīvāku un vienlīdzīgāku veselības aprūpi un samazinātu speciālistu un slimnīcu noslodzi, Latvijā nepieciešams stiprināt primāro veselības aprūpi, secinājusi Veselības ministrija (VM), kas sadarbībā ar esošajiem un topošajiem ģimenes ārstiem izstrādājusi vairākus priekšlikumus, kas paredz, piemēram, atslogot mediķus ģimenes ārstu praksēs no birokrātijas, uzlabot speciālistu sasniedzamību un rosināt jaunos ārstus studēt ģimenes medicīnu. Informatīvais ziņojums otrdien, 21. maijā, uzklausīts valdībā.
E-rēķinu izrakstīšana reāllaikā un skaidras naudas izsekošana: ko paredz ēnu ekonomikas ierobežošana...
E-rēķinu izrakstīšana reāllaikā un skaidras naudas izsekošana: ko paredz ēnu ekonomikas ierobežošanas plāns (papildināts)
Lai ierobežotu ēnu ekonomiku, valstī varētu mazināt skaidras naudas apriti, piemēram, Valsts ieņēmumu dienestam (VID) ieviešot e-rēķinu elektroniskās aprites sistēmu, kā arī privātpersonām būvdarbos, kas aptver vairāk nekā 170 kvadrātmetru platību, obligāti iesaistot būvkomersantu, paredz Finanšu ministrijas izstrādātais un valdības otrdien, 23. janvārī, atbalstītais projekts "Ēnu ekonomikas ierobežošanas plāns 2024.–2027. gadam".
Saeima konceptuāli atbalsta pat par «kurkuli» nosaukto 2024. gada valsts budžetu
Saeima konceptuāli atbalsta pat par «kurkuli» nosaukto 2024. gada valsts budžetu
Saeima ceturtdien, 16. novembrī, pēc vairāku stundu ilgām debatēm pirmajā lasījumā atbalstīja premjeres Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") valdības sagatavoto 2024. gada budžeta projektu. Valdība sagatavoto budžeta projektu dēvē par drošības un ilgtspējas budžetu, tomēr opozīcijas deputāti debašu laikā pauda kritiku, veltot valdības piedāvājumam skarbus apzīmējumus, pat dēvējot to par "kurkuli ar "Jaunās Vienotības" galvu" un norādot uz nepilnībām tajā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd