Panorāma

Lietuvā noslēgušās prezidenta vēlēšanas

Panorāma

Panorāma

Veido filmu par "TTT Rīga" basketbolistēm

Filmas «Tīklā. TTT leģendas dzimšana» uzņemšanas laukumā godina bijušās «Rīgas TTT» basketbolistes

Nākamgad, kad Latvijā notiks Eiropas čempionāta finālturnīrs basketbolā, uz ekrāniem nonāks filma par leģendāro sieviešu basketbola komandu "Rīgas TTT". Tā balstīsies uz patiesiem notikumiem pēckara padomju Latvijā, bet nebūs tikai par sportu. Nedēļas nogalē filmēšanas laukumā īpaši tika godinātas bijušās "Rīgas TTT" basketbolistes.

Aktrise Agnese Budovska attēlo filmas galveno varoni – bezbailīgo basketbolisti Dzidru Karamiševu-Uztupi. Filmas "Tīklā. TTT leģendas dzimšana" notikumi risinās aizvadītā gadsimta piecdesmitajos gados. Dzidra bija komandas pirmā kapteine. Viņas brālis bija dienējis leģionā un dzīvoja ārzemēs.

"Tas ir viņas personīgs brāļa meklēšanas stāsts, kas iedvesmo visu komandu un līdz ar to arī visus iedzīvotājus tajā laikā Latvijā," stāsta filmas režisors un scenārists Dzintars Dreibergs.

Basketbola komandai "Rīgas TTT" jeb "zelta meitenēm"", kā viņas dēvēja, izdevās 12 reizes pēc kārtas izcīnīt PSRS čempionāta zelta medaļas un 18 reizes uzvarēt Eiropas čempionvienību kausā. Trīs no viņām – Ilona Kalniņa, Lilita Svarinska-Bergvalde un Zane Krancmane-Rozīte – tika godinātas arī filmēšanas laukumā.

Bijušās spēlētājas atzīst, ka nagi niez paņemt bumbu rokās. Filmēšanas laukumā ir gan profesionālas aktrises, gan arī sportistes. Filmas režisors Dzintars Dreibergs arī pats kādreiz spēlējis basketbolu.

Pamatā filma ir uzfilmēta, bet skatītāji to varēs novērtēt nākamgad, kad Latvijā notiks Eiropas čempionāta finālturnīrs basketbolā vīriešiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti