Ārzemēs
ES liela konkurence uz Eiropas Komisijas ekonomikas komisāra amatu
ES liela konkurence uz Eiropas Komisijas ekonomikas komisāra amatu
Ekonomikas komisāra amats varētu būt viens no iekārojamākajiem krēsliem nākamajā Eiropas Komisijas (EK) sasaukumā. Interesi par šo jomu ir izrādījušas daudzu Eiropas Savienības (ES) valstu galvaspilsētas, tostarp Roma, Atēnas, Viļņa, kā arī Dublina un Rīga, zināmā mērā – arī Parīze. Līdz ar to tuvākā mēneša laikā ir gaidāma spēcīga aizkulišu lobēšana un politiskā līdzsvara meklējumi.
Pasaulē nepietiekams uzturs ir 733 miljoniem cilvēku
Pasaulē nepietiekams uzturs ir 733 miljoniem cilvēku
Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) specializētās aģentūras informē, ka nepietiekama uztura problēma pasaulē ir apmēram 733 miljoniem cilvēku. Viskritiskākā situācija vēl joprojām ir Āfrikas valstīs.
Vatikāns sola atbalstu Ukrainai ceļā uz taisnīgu mieru
Vatikāns sola atbalstu Ukrainai ceļā uz taisnīgu mieru
Vatikāna valsts sekretārs kardināls Pjetro Parolini vizītes laikā Ukrainā solījis tai atbalstu ceļā uz taisnīgu un ilgstošu mieru. Pāvesta valsts pārstāvis jau iepriekš piedalījās pirmajā Ukrainas miera samitā Šveicē.
Harisa savu kampaņu sāk ar uzbrukumiem Trampam
(papildināts)
Harisa savu kampaņu sāk ar uzbrukumiem Trampam (papildināts)
ASV viceprezidente un iespējamā Demokrātu partijas kandidāte prezidenta vēlēšanās Kamala Harisa otrdien uzstājās savā pirmajā priekšvēlēšanu kampaņas mītiņā. Zīmīgi, ka tas notika Viskonsinas štata pilsētā Milvoki, kur pagājušajā nedēļā Donalds Tramps oficiāli saņēma Republikāņu partijas nomināciju dalībai vēlēšanās.
Bangladešas studentu protesti – kā tie sākās un kāpēc pārauga vardarbībā?
Bangladešas studentu protesti – kā tie sākās un kāpēc pārauga vardarbībā?
Bangladešā kopš 1. jūlija nerimst plaši studentu protesti. Centienos atjaunot kārtību pilsētu ielās pastiprināti patrulē policija un pat speciālās kaujas grupas, savukārt aizvadītajās brīvdienās šajā Dienvidāzijas valstī ieviesta komandantstunda. Lielu sabiedrības – un jo īpaši studējošo neapmierinātību izraisījušas valdības noteiktās kvotas darbavietām valsts iestādēs. Protestu dalībnieki uzstāj, ka sistēma, kas jau plašu protestu dēļ tika atcelta, ir diskriminējoša.
Vēstnieks Riekstiņš: Krievija būs gatava sarunām tikai tad, kad pārliecināsies par nespēju pakļaut U...
Vēstnieks Riekstiņš: Krievija būs gatava sarunām tikai tad, kad pārliecināsies par nespēju pakļaut Ukrainu
Krievija pašlaik nerada ilūziju par gatavību sarunām ar Ukrainu, taču šī gatavība varētu būt tad, kad Krievijas sabiedrība un valdošā elite pārliecināsies, ka nevar panākt Ukrainas pakļaušanu ar militāriem instrumentiem, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš, kurš iepriekš bijis Latvijas vēstnieks Krievijā.
Venecuēlas iedzīvotāji cer atbrīvoties no autoritārā prezidenta Maduro
Venecuēlas iedzīvotāji cer atbrīvoties no autoritārā prezidenta Maduro
Dienvidamerikas valstī Venecuēlā briest lielākās politiskās pārmaiņas 25 gadu laikā. Venecuēlā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas, kurās favorīts nebūs desmit gadus valdījušais autoritārais sociālistu prezidents Nikolass Maduro, bet gan opozīcijas kandidāts Edmundo Gonsaless.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd