Ārzemēs
Francijā pirms olimpisko spēļu atklāšanas sarīkota dzelzceļa līniju sabotāža, traucēta vilcienu sati...
Francijā pirms olimpisko spēļu atklāšanas sarīkota dzelzceļa līniju sabotāža, traucēta vilcienu satiksme (papildināts)
Francijas dzelzceļa satiksmes operators SNCF vēsta, ka naktī uz piektdienu notikusi sabotāža uz vairākām dzelzceļa līnijām, diversanti aizdedzinājuši vairākus objektus. Tā rezultātā piektdien Francijā ievērojami traucēta ātrvilcienu satiksme. Uzbrukums palielinājis bažas par drošību pirms piektdien vakarā gaidāmās Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas.
Harisa saņēmusi eksprezidenta Obamas atbalstu savai kandidatūrai
Harisa saņēmusi eksprezidenta Obamas atbalstu savai kandidatūrai
ASV eksprezidents Baraks Obama un viņa sieva Mišela paziņojuši, ka atbalsta tagadējās viceprezidentes Kamalas Harisas kandidatūru ASV prezidenta amatam. Tādējādi atbalstu Harisai ir pauduši visi ietekmīgākie Demokrātu partijas līderi un vairs nav nekādu šaubu, ka viņa būs Demokrātu partijas kandidāte ASV prezidenta vēlēšanās novembrī.
Olimpisko spēļu atklāšanas laikā lidojumiem slēgs gaisa telpu 148 km rādiusā ap Parīzes centru
Olimpisko spēļu atklāšanas laikā lidojumiem slēgs gaisa telpu 148 km rādiusā ap Parīzes centru
Aplis teju 148 km rādiusā ap Parīzes centru – tieši tik liela ir Francijas Civilās aviācijas pārvaldes (FCAP) un Parīzes olimpisko spēļu rīkotāju noteiktā gaisa telpas izmantošanas aizlieguma zona olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas laikā piektdien, 26. jūlijā. Francijas atbildīgie dienesti norādīja, ka šāds liegums nepieciešams, lai maksimāli gādātu par drošību – spēļu atklāšanas laikā Parīzē pulcēsies arī daudzu valstu vadītāji.
Tadžikistānā aiztur pēdējo varas kritiķi
Tadžikistānā aiztur pēdējo varas kritiķi
Tadžikistānā ir arestēts pēdējais opozīcijas politiķis, kurš uzdrošinājās atklāti kritizēt pastāvošo varu. Pagaidām nav zināms, kādas apsūdzības varētu tikt izvirzītas pret Šokirdžonu Hakimovu, bet var pieļaut, ka viņu varētu apsūdzēt mēģinājumos gāzt valsts varu.
Ukrainas Nacionālās gvardes komandieris: Pēc pusotra mēneša Krievijas spēki frontē pāries aizsardzīb...
Ukrainas Nacionālās gvardes komandieris: Pēc pusotra mēneša Krievijas spēki frontē pāries aizsardzībā
Ukrainas Nacionālās gvardes komandieris Oleksandrs Pivnenko intervijā aģentūrai "Ukrinform" izteicis viedokli, ka pēc apmēram pusotra mēneša Krievijas spēki vairs nevarēs vienlaikus veikt aktīvus uzbrukumus vairākos virzienos un viņiem nāksies pāriet aizsardzībā. Tikmēr pēc trešdien notikušās tikšanās ar Ķīnas ārlietu ministru Ukrainas augstākais diplomāts Dmitro Kuleba izteica gatavību sarunām ar Krieviju, ja tiks cienīta Ukrainas teritoriālā suverenitāte un tas, ka bez Ukrainas nevar noslēgt jebkādu vienošanos.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd