Ārzemēs
Lietuvā veikta kratīšana Darba partijas birojā
Lietuvā veikta kratīšana Darba partijas birojā
Lietuvas likumsargi veikuši kratīšanu opozīcijā esošās Darba partijas birojā. Kratīšana saistīta ar Eiropas Prokuratūras veikto izmeklēšanu. Politiskā spēka līderis Andrjus Mazuronis portālam 15min.lt apliecinājis, ka izmeklēšana ir saistīta ar bijušo Darba partijas līderu darbu Eiropas Parlamentā.
Ukraina noslēdz pirmo apkures sezonu, kurā nav izmantota importa gāze
Ukraina noslēdz pirmo apkures sezonu, kurā nav izmantota importa gāze
Ukrainā šonedēļ noslēdzas pirmā apkures sezona valsts pastāvēšanas vēsturē, kurā pašu iekšzemes vajadzību segšanai nav izmantota importa gāze. Lai arī pilna apmēra iebrukums Ukrainā turpinās jau vairāk nekā divus gadus, vienošanās par Krievijas gāzes tranzītu caur Ukrainu gan joprojām turpinās un tiek pildīta.
Polijā simt dienas Tuska valdībai: cik no 100 solījumiem ir izpildīti un vai mediji un tiesas atgūst...
Polijā simt dienas Tuska valdībai: cik no 100 solījumiem ir izpildīti un vai mediji un tiesas atgūst neatkarību?
Pagājušo piektdien, 22. martā, apritēja simt dienu, kopš Polijā amatā stājās Donalda Tuska vadītā proeiropeiski liberālā valdība. Šajā laikā īstenoti daudzi vērienīgi pasākumi, kuru mērķis bija atcelt pretrunīgi vērtētos astoņus gadus valdošās konservatīvās "Likuma un taisnīguma" valdības pieņemtos lēmumus un īstenotās reformas. Tā kā Latviju un Poliju saista ne vien ciešas ekonomiskās, bet arī politiskās un vēsturiskās saites, šīs valsts izvēlētais ceļš būtisks arī mums. Kā Tuska valdības pirmos trīsarpus mēnešus vērtē Polijas politikas vērotāji?
Latvija paudusi atbalstu Moldovai ceļā uz Eiropas Savienību
Latvija paudusi atbalstu Moldovai ceļā uz Eiropas Savienību
"Mums ir līdzīga vēsture, un Latvija labi saprot mūsu situāciju," tā, viesojoties Rīgā, otrdien uzsvēra Moldovas parlamenta prezidents Igors Grosu. Moldova ir Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts un  patlaban ir ceļā uz ilgi gaidīto mērķi.
Briselē zemnieki ar vircu aplej ES institūcijas
Briselē zemnieki ar vircu aplej ES institūcijas
Kūtsmēslu un deguma smaka otrdien bija jūtama Eiropas Padomes apkārtnē Briselē. Par to parūpējās protestējošie zemnieki, kas šogad jau trešo reizi ar traktoriem nobloķēja Eiropas kvartālu Briselē.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd