Ārzemēs
«Logu te vairs nav, bet tas ir pluss.» Oleksijs netālu no frontes Hersonā ik dienu rosās savā kafejn...
«Logu te vairs nav, bet tas ir pluss.» Oleksijs netālu no frontes Hersonā ik dienu rosās savā kafejnīcā
Miera sala, kur cilvēki uz brīdi var atslēgties, aizmirst par karu un nobaudīt augstas kvalitātes kafiju – tāda ir Ukrainas pilsētas Hersonas kafejnīcas "Prostir Coffee" filozofija. Būdama tuvu Dņepras upei, kuras kreiso krastu kontrolē okupanti, kafejnīca atrodas zonā, ko regulāri apšauda Krievijas armija. Taču tas nav šķērslis tās regulārajiem apmeklētājiem, viesiem un Oleksijam, kurš viens pats saimnieko kafejnīcā un nedomā pārcelties tālāk no ugunslīnijas, jo negrasās padoties bailēm un ienaidniekiem.
Pētnieks Andžāns: Ir ļoti ticams, ka aiz uzbrukuma Krievijā stāv «Islāma valsts»
Pētnieks Andžāns: Ir ļoti ticams, ka aiz uzbrukuma Krievijā stāv «Islāma valsts»
Ir ļoti ticams, ka aiz asiņainā uzbrukuma koncertzāles apmeklētājiem Krievijā slēpjas tā sauktā "Islāma valsts", jo ir virkne iemeslu, kas to padara reālu, sarunā ar Latvijas Televīziju norādīja Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda Universitātes viespētnieks Māris Andžāns. Taču viņš norāda, ka Krievija, visticamāk, izmantos visas iespējas, lai vainotu Ukrainu.
Velsas premjers kļuvis par pirmo melnādaino valdības vadītāju Eiropā
Velsas premjers kļuvis par pirmo melnādaino valdības vadītāju Eiropā
Šonedēļ par jauno Velsas premjerministru tika ievēlēts Vons Getings, kurš kļuvis par pirmo melnādaino valdības vadītāju Eiropā. Leiboristu partijas Velsas nodaļa izraudzījās Getingu par savu jauno līderi, tādējādi viņam pavērās ceļš uz Velsas premjerministra posteni.
Apšaudē un ugunsgrēkā koncertzālē Krievijā vairāk nekā 130 nogalināto
(papildināts)
Apšaudē un ugunsgrēkā koncertzālē Krievijā vairāk nekā 130 nogalināto (papildināts)
Nogalināto skaits apšaudē un ugunsgrēkā, kas piektdien notika netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Crocus City Hall", ir pieaudzis līdz 133 cilvēkiem, sestdien paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja. Bojāgājušo skaits pieaug, glābējiem pārmeklējot ēku. Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Islāma valsts" un saistībā ar uzbrukumu esot aizturēti 11 cilvēki.
«Hamās» teroristu saplosītajos Izraēlas kibucos atgriežas iedzīvotāji: «Šīs ir manas mājas. Citu nav...
«Hamās» teroristu saplosītajos Izraēlas kibucos atgriežas iedzīvotāji: «Šīs ir manas mājas. Citu nav.»
Dzīvot vietā, kas saistīta ar nāvi, bailēm un šausmām – kā tas iespējams? Uz to atbildēt tagad meklē tie Izraēlas iedzīvotāji, kuri atgriezušies vai gatavojas atgriezties savās komūnās – kibucos, kuros vēl pērnā gada oktobrī plosījās un slepkavoja "Hamās" teroristi.  No šīm teritorijām tika evakuēti 125 tūkstoši izraēliešu, kuriem piecus mēnešus vēlāk savās mājās ļauts atgriezties.
Kas ir Дзень Волі, un par ko sapņo baltkrievu bēgle Latvijā
Kas ir Дзень Волі, un par ko sapņo baltkrievu bēgle Latvijā
25. martā apritēs 106 gadi kopš dienas, kad tika proklamēta Baltkrievijas Tautas Republika. Šo datumu baltkrievi, kas tika izkaisīti pa visu pasauli pēc 2020. gada revolūcijas, atzīmē kā svētkus. Taču, godīgi sakot, personīgi man šī diena nemaz nav iemesls priekam. Man Baltkrievijas Tautas Republika ir baltkrievu nerealizētais sapnis par savu demokrātisko valsti, skaists, bet bezpalīdzīgs, kā putns bez spārniem.
Vai Eiropas Mediju likums spēs aizsargāt žurnālistu brīvību? Intervija ar Eiropas Žurnālistu federāc...
Vai Eiropas Mediju likums spēs aizsargāt žurnālistu brīvību? Intervija ar Eiropas Žurnālistu federācijas direktori
Slovākijas valdības iecere slēgt valsts sabiedrisko raidorganizāciju, aizstājot to ar jaunu radio un televīzijas kompāniju, ko kontrolētu pie varas esošie politiķi, šomēnes ir izsaukusi lielu satraukumu. Arī citviet Eiropā žurnālistiem notiek dažādi uzbrukumu. Lai apturētu mediju brīvības samazināšanos, šomēnes Eiropas Parlamentā ir apstiprināts Mediju brīvības likums.
Krievijas žurnālists: Putins dzīvo viņam piemeklētas informācijas «burbulī»
Krievijas žurnālists: Putins dzīvo viņam piemeklētas informācijas «burbulī»
Vladimira Putina "graujošā uzvara" pagājušonedēļ notikušajās "vēlēšanās" (Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija apgalvo, ka viņš esot saņēmis 87% balsu) ir tas pats, kas "Kijiva tiks ieņemta trīs dienās". Tas ir "virtuālās realitātes" produkts, kas radīts Kremļa valdniekam, kurš 2024. gadā dzīvo, neizmantojot internetu un bez brīvas piekļuves informācijai. Šādu viedokli Rus.LSM.lv raidījumā "TČK" ("ТЧК") pauda Krievijas žurnālists, "YouTube" raidījuma "Zombojaščik" ("Зомбоящик") vadītājs Iļja Šepeļins.
Velsas princese Keita paziņo, ka viņai ir vēzis
Velsas princese Keita paziņo, ka viņai ir vēzis
Piektdienas pēcpusdienā Kensingtonas pils izplatījusi videoierakstu, kurā Velsas princese Keita beidzot vērsusies pie tautas. Publicētajā uzrunā viņa atklāja, ka sirgst ar vēzi un viņai tiek veikta ķīmijterapija.
Krievija un Ķīna ANO Drošības padomē uzliek veto ASV rezolūcijai par pamieru Gazā
Krievija un Ķīna ANO Drošības padomē uzliek veto ASV rezolūcijai par pamieru Gazā
Krievija un Ķīna piektdien uzlikušas veto ASV ierosinātajam rezolūcijas projektam ANO Drošības padomē par pamieru Gazā. Savienotās Valstis, kas pašas iepriekš vairākkārt uzlikušas veto iepriekšējiem aicinājumiem pārtraukt uguni, izvirzīja rezolūciju, kurā pirmo reizi būtu atbalstīta nekavējoša un ilgstoša pamiera nepieciešamība un nosodīts teroristiskā grupējuma "Hamās" 7. oktobra uzbrukums Izraēlai.
Cihanouska aicina Eiropu neaizmirst par baltkrieviem
Cihanouska aicina Eiropu neaizmirst par baltkrieviem
Eiropai ir jāparāda baltkrieviem, ka viņi nav aizmirsti un ir demokrātiskajai pasaulei piederīgi, starptautiskajā Kaļinovska forumā, kas piektdien notiek Lietuvas parlamentā, teica Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd