Ārzemēs
Eiropas komisāre: Šobrīd pasaulē ir milzu cīņa par Āfriku
Eiropas komisāre: Šobrīd pasaulē ir milzu cīņa par Āfriku
Āfrika šobrīd ir karstais punkts,  intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Pasaules panorāma" atzina par starptautisko partnerību atbildīgā Eiropas komisāre Juta Urpilainena, uzsverot, ka par ietekmi tur cīnās daudzi globāli spēlētāji. Eiropas Savienība (ES) cenšas saglabāt līdera pozīcijas, bet tai ir konkurenti.
Cilvēki visā pasaulē svin vasaras saulgriežus
Cilvēki visā pasaulē svin vasaras saulgriežus
Cilvēki visā pasaulē vakar atzīmēja vasaras saulgriežus un garāko gada dienu. Lielākās un pasaulē zināmākās svinības vakarā notika pie neolīta un bronzas laikmeta Lielbritānijas arheoloģiskā pieminekļa – Stonhendžas. Citviet, tajā skaitā ASV, cilvēki svētku sajūtu mēģināja iegūt oriģinālākā veidā.
Ukrainas ministrija: Situācija valsts energosistēmā ir sliktākā kopš Krievijas pilna mēroga iebrukum...
Ukrainas ministrija: Situācija valsts energosistēmā ir sliktākā kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākuma
Situācija Ukrainas energosistēmā šobrīd ir sliktākā kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākuma, norādījusi Ukrainas Enerģētikas ministrija. Krievijas uzbrukumi Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai palielina arī infekcijas slimību, piemēram, hepatīta, izplatības risku, jo ūdens padeve bieži tiek pārtraukta brīdī, kad pazūd elektrība, intervijā norādījis Ukrainas veselības ministrs Viktors Liaško.
Nīderlandes premjers Rute saņēmis nepieciešamo atbalstu NATO vadītāja amatam
Nīderlandes premjers Rute saņēmis nepieciešamo atbalstu NATO vadītāja amatam
Sagaidāms, ka par nākamo NATO ģenerālsekretāru kļūs Nīderlandes premjers Marks Rute, amatā nomainot ilglaicīgo alianses vadītāju Jensu Stoltenbergu. Pēc tam, kad no cīņas izstājās viņa sāncensis Rumānijas prezidents Klauss Johaniss, viņš saņēmis Rumānijas atbalstu, kas bija palicis vienīgais šķērslis cīņā par augsto amatu. Nedēļas sākumā viņam izdevās pārvarēt arī Ungārijas un Slovākijas iebildumus.
Pēc Krievijas uzbrukumiem Ukrainā vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku palikuši bez elektrības
(papildin...
Pēc Krievijas uzbrukumiem Ukrainā vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku palikuši bez elektrības (papildināts)
Ukrainā šodien daudzviet nebija elektrības pēc naktī notikušajiem Krievijas kārtējiem uzbrukumiem enerģētikas infrastruktūrai. Tikmēr vairākos Krievijas apgabalos notikuši jauni uzbrukumi naftas bāzēm. Šodien atzīmē Pasaules bēgļu dienu, kuras laikā starptautiskajai sabiedrībai tiek atgādināts arī par miljoniem ukraiņu, kuri ir bijuši spiesti bēgt no Krievijas īstenotajām zvērībām viņu valstī.
Latvija un Polija ciešāk sadarbosies ārējās robežas stiprināšanā un Krievijas sabotāžu novēršanā
Latvija un Polija ciešāk sadarbosies ārējās robežas stiprināšanā un Krievijas sabotāžu novēršanā
Latvijas un Polijas divpusējās attiecības ir tuvu perfektām, uzskata Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže ("Jaunā Vienotība"). Viņa šodien Varšavā tikās ar Polijas ārlietu ministru Radoslavu Sikorski, lai apspriestu valstu politiskās un ekonomiskās attiecības, kā arī saskaņotu pozīcijas pirms jūlijā gaidāmā NATO samita Vašingtonā, kur viens no būtiskākajiem jautājumiem būs turpmākā palīdzība Ukrainai.
Dienvidkoreja apsver piegādāt ieročus Ukrainai
(papildināts)
Dienvidkoreja apsver piegādāt ieročus Ukrainai (papildināts)
Dienvidkoreja apsver iespēju Ukrainai piegādāt ieročus. Šādu soli valsts apsver pēc tam, kad Krievija un Ziemeļkoreja noslēdza vienošanos, kas paredz apņemšanos sniegt palīdzību, ja kāda no pusēm piedzīvo uzbrukumu. Seula nosodījusi parakstīto līgumu un norādījusi, ka noslēgtā vienošanās negatīvi ietekmēs tās attiecības ar Maskavu.
Krievijas vadoņa Putina vizīte Vjetnamā – simboliska gan vienai, gan otrai pusei
Krievijas vadoņa Putina vizīte Vjetnamā – simboliska gan vienai, gan otrai pusei
Krievijas līderis Vladimirs Putins vakar vēlu vakarā ieradās vizītē Vjetnamā. Tā daudzējādā ziņā atšķiras no iepriekšējās dienās notikušās vizītes Ziemeļkorejā, kur Kremļa saimnieks tika sagaidīts ar lielu vērienu. Abu valstu līderi pauduši apņēmību stiprināt saites. Eksperti norāda, ka Krievija ar savu vizīti vēlas parādīt, ka tai vēl joprojām ir sabiedrotie. 
Ukrainas prezidents Zelenskis: Šobrīd mums nav pauzes
Ukrainas prezidents Zelenskis: Šobrīd mums nav pauzes
Ukrainas karaspēks pamazām izspiež Krievijas okupācijas spēkus no Harkivas apgabala. Tā, uzrunājot sabiedrību, sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Viņš arī uzsvēra, ka miera samits Šveicē ir bijis pirmais jau taustāmais solis miera virzienā un ir jāstrādā tālāk.
Aug saspīlējums Izraēlas un Libānas starpā; ANO nosoda Izraēlas uzbrukumus Gazas joslai
Aug saspīlējums Izraēlas un Libānas starpā; ANO nosoda Izraēlas uzbrukumus Gazas joslai
Turpinoties karam Gazas joslā, arvien vairāk pieaug saspīlējums arī pie Izraēlas un Libānas robežas, kur saasinās pārrobežu sadursmes ar kaujinieku grupējumu "Hizbullāh". Izraēla un "Hizbullāh" apmainījušies ar draudiem. Tikmēr Izraēlas armija turpina operācijas Gazas joslā un ANO pret Izraēlu vērsusi kārtējo kritiku, apsūdzot tās armiju iespējamā kara likumu pārkāpšanā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd