Ārzemēs
Spānijas karalis ieradies vizītē Latvijā, uzmanības centrā drošības jautājumi
(papildināts)
Spānijas karalis ieradies vizītē Latvijā, uzmanības centrā drošības jautājumi (papildināts)
Oficiālā vizītē Latvijā otrdien ieradies Spānijas karalis Felipe VI, kurš Rīgā tikās ar valsts augstākajām amatpersonām, bet vēlāk apmeklēja arī Ādažu militāro bāzi. Karaļa viesošanās galvenais iemesls ir apliecināt Spānijas atbalstu Latvijai laikā, kad Krievija turpina asiņaino karu Ukrainā, un tikties ar šeit izvietotajiem spāņu karavīriem, kuri rūpējas par mūsu valsts drošību.
Ekscentriskajam latviešu dēkainim «Krokodilu Harijam» uzstādīta pienācīga piemiņas zīme
Ekscentriskajam latviešu dēkainim «Krokodilu Harijam» uzstādīta pienācīga piemiņas zīme
Kūberpedija ir mazītiņa pilsētiņa Dienvidaustrālijā, iegūlusi sarkana tuksneša un sarkanu klinšu viducī. Tur sava mūža pēdējos 30 gadus pavadīja ekscentriskais latvietis Arvīds Blūmentāls jeb "Krokodilu Harijs". Arī mūža mājas dēkainis radis turpat vietējā kapsētā, taču ilgu laiku uz viņa kapa bija vien balts krusts ar uzrakstu "Krokodilu Harijs" un nepareizu datumu. Nu beidzot tas labots. Gaumīgs, melns granīta kapakmens un vietējiem sarkanajiem akmeņiem apbērta kapa kopiņa ar krokodila galvu – šie pretstati patiesībā labi raksturo arī pašu ekscentrisko dēkaini.
Kenijas iedzīvotāji protestē pret nodokļu celšanu un cenšas ieņemt parlamentu
(papildināts)
Kenijas iedzīvotāji protestē pret nodokļu celšanu un cenšas ieņemt parlamentu (papildināts)
Kenijas galvaspilsētā Nairobi otrdien turpinājās plaši protesti pret valdības ierosināto nodokļu paaugstināšanu. Jau nedēļu vairāku šīs Āfrikas valsts pilsētu ielās izgājuši tūkstošiem cilvēku, kas pauž neapmierinātību ar pieaugošo dzīves dārdzību. Otrdien saniknoto cilvēku pūlis Nairobi policistiem metis ar akmeņiem, savukārt kārtībsargi pret demonstrantiem atklājuši uguni ar gumijas lodēm un izmantojuši arī asaru gāzi.
Kā ES cīnās ar nelikumīgu atkritumu eksportu uz jaunattīstības valstīm
Kā ES cīnās ar nelikumīgu atkritumu eksportu uz jaunattīstības valstīm
Katru gadu Eiropas Savienība (ES) eksportē miljoniem tonnu atkritumu uz jaunattīstības valstīm. Atkritumu tvertnē izmestais atkritumu maiss, vai pat jūsu vecais un izmestais viedtālrunis var nonākt otrā pasaules malā un negatīvi ietekmēt vidi. Taču ne viss atkritumu eksports, ko īsteno Eiropas valstis, ir legāls. Kā ES cenšas apkarot nelikumīgu atkritumu eksportu?
Arī Ukrainā nosvinēta Jāņu diena
Arī Ukrainā nosvinēta Jāņu diena
Jāņu diena nosvinēta arī Ukrainā, kur turpinās cīņa pret Krievijas iebrucējiem. Svētki kara laikā ļauj cilvēkiem aizmirst ikdienas nepatikšanas, kā arī nostiprināt savu identitāti.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd