Ārzemēs
Jāņus svin latviešu kopienās visā pasaulē
Jāņus svin latviešu kopienās visā pasaulē
Jāņus svinēja arī ārpus Latvijas – saulgriežus atzīmēja latviešu kopienas vairāk kā 40 sarīkojumos 24 valstīs. Visvairāk Jāņu pasākumu notika ASV, svinot astoņās dažādās vietās, taču vislielākais svinētāju skaits ārpus Latvijas – ap 3500 – pulcējās Lielbritānijā Jāņu festivālā.
Jāņi nolīgoti arī Lielbritānijā
Jāņi nolīgoti arī Lielbritānijā
Lielbritānijas latvieši jau ir paspējuši nolīgot Jāņus nedēļas nogalē, jo ārzemēs brīvdienas vasaras saulgriežu laikā piešķirtas netiek. Lielbritānijā svinēts vairākās vietās, taču lielākās Jāņu svinības ārpus Latvijas jau 11. reizi notika "Straumēnos".
Eiropas Savienība brīdina Gruziju – tā var zaudēt iespēju pievienoties blokam
Eiropas Savienība brīdina Gruziju – tā var zaudēt iespēju pievienoties blokam
Eiropas Savienības (ES) augstais pārstāvis ārlietās Žuzeps Borels brīdina Gruzijas valdību, ka tā var zaudēt iespēju pievienoties blokam, ja turpinās kā līdz šim. Līdzīgi šorīt Luksemburgā izteicās arī Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže ("Jaunā Vienotība"). Abi politiķi piedalās ES ārlietu ministru sanāksmē, kur cita starpā šorīt tika apstiprināta 14. sankciju kārta pret Krieviju.
Mūsdienu partizāns. Artjoms astoņus gadus palika Krievijas spēku okupētajā pilsētā un ziņoja Ukraina...
Mūsdienu partizāns. Artjoms astoņus gadus palika Krievijas spēku okupētajā pilsētā un ziņoja Ukrainas dienestiem
Artjoms Kariakins astoņus gadus pret Krievijas okupāciju savā dzimtajā Ukrainas pilsētā cīnījās kā partizāns, bet nu to dara Ukrainas armijas rindās. Latvijas Radio podkāstā "Drošinātājs" viņš atzina – palikšana okupētajā pilsētā un ziņošana Ukrainas dienestiem radīja spriedzi un neuzticēšanos cilvēkiem: "Jebkurus soļus kāpņutelpā uztvēru kā soļus, kas nāk pēc manis. Tas bija grūts periods, ne visi tika ar to emocionāli galā, un daudzi zaudēja ticību."
ES valstu ārlietu ministri apstiprina 14. sankciju kārtu pret Krieviju
ES valstu ārlietu ministri apstiprina 14. sankciju kārtu pret Krieviju
Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri šorīt Luksemburgā apstiprināja 14. sankciju kārtu pret Krieviju. Tā ietver dažādus pasākumus ar mērķi nepieļaut jau iepriekš noteikto sankciju apiešanu. Tāpat tiek noteikti arī ierobežojumi Krievijas sašķidrinātās dabasgāzes tranzītam caur ES valstu ostām, kā arī jebkādas investīcijas Krievijas sašķidrinātās dabasgāzes termināļu attīstībā.
Cīņa par labāku dzīvi smagos apstākļos – Rīgā pulcējas pilsoniskās sabiedrības pārstāvji no visas pa...
Cīņa par labāku dzīvi smagos apstākļos – Rīgā pulcējas pilsoniskās sabiedrības pārstāvji no visas pasaules
Pārvarot simtiem un tūkstošiem kilometru lielu attālumā, teju no visiem kontinentiem Rīgā salidojuši pilsoniskās sabiedrības pārstāvji no vairāk nekā desmit valstīm. Eiropā tas jautājumus lielākoties neprasa, bet ir daudzas zemes, kurās vārda brīvība, publiskas aktivitātes, darbs medijos ir ārkārtēja un pat bīstama nodarbošanās. Taču līdzīgi domājošie cits citu atrod un ir apvienojušies organizācijā ar nosaukumu Globālā pilsoniskās sabiedrības organizāciju alianse CIVICUS,  un šogad sanāksmi pie sevis rīko Latvija.
Gads pēc Prigožina dumpja: Putina vara ir satricināta
Gads pēc Prigožina dumpja: Putina vara ir satricināta
Pirms gada Krieviju un visu pasauli pārsteidza Kremļa saimnieka Vladimira Putina ilggadējā sabiedrotā Jevgeņija Prigožina un viņa vadīto algotņu īstenotais dumpis. Iespējams, tas bija līdz šim nopietnākais izaicinājums Putina ceturtdaļgadsimtu ilgajai valdīšanai, taču "vāgneriešu" dumpis noslēdzās nepilnas dienas laikā.
Netanjahu: Strīds ar ASV par ieroču piegādes aizkavēšanos drīz tiks atrisināts
(papildināts)
Netanjahu: Strīds ar ASV par ieroču piegādes aizkavēšanos drīz tiks atrisināts (papildināts)
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien paziņojis, ka strīds ar ASV par ieroču piegāžu aizkavēšanos viņa valstij drīz tikšot atrisināts. Premjera komentāri izskan laikā, kad aizsardzības ministrs Joavs Galants devies uz Vašingtonu, lai runātu par karu Gazas joslā. Telavivā sestdienas vakarā desmitiem tūkstoši cilvēku atkal protestēja pret premjerministra Benjamina Netanjahu valdību, kā arī pieminēja kādas teroristiskā grupējuma "Hamās" sagūstītās ķīlnieces 20. dzimšanas dienu.
Prigožina karagājiens cieta neveiksmi, bet viņa prasības ir daļēji izpildītas
Prigožina karagājiens cieta neveiksmi, bet viņa prasības ir daļēji izpildītas
Pirms gada, kamēr Latvijā turpinājās Jāņu nakts svinības, pie svētku ugunskuriem daudzi sekoja arī notikumu attīstībai Krievijā, kur algotņu grupējuma "Vagner" vadonis Jevgeņijs Prigožins bija sācis karagājienu uz Maskavu. "Vāgneriešu" dumpis cieta neveiksmi, pats Prigožins pēc pāris mēnešiem gāja bojā aviokatastrofā, taču daudzas no viņa prasībām par izmaiņām Krievijas armijas vadībā Kremlis ar novēlošanos ir izpildījis.
Medijs: Krievija nozagtos Ukrainas graudus sūta uz vismaz piecām valstīm – arī Spāniju un Turciju
Medijs: Krievija nozagtos Ukrainas graudus sūta uz vismaz piecām valstīm – arī Spāniju un Turciju
Krievijas kompānijas 2023. gadā no okupētajām Ukrainas daļām uz Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti Spāniju, NATO dalībvalsti Turciju, kā arī Azerbaidžānu nosūtījušas desmitiem tūkstošu tonnu kviešu un zirņu. To atklājusi "Radio Brīvā Eiropa" Ukrainas dienesta izmeklējošo žurnālistu komanda un tās partneri. Līdzīgs daudzums miežu un kukurūzas sasniedzis arī Maskavas sabiedrotās – Irānu un Sīriju. Tikmēr Ukraina savu graudu eksporta līmeni ir spējusi atjaunot līmenī, kāds tas bija pirms pilna mēroga iebrukuma. Tiesa, izaicinājumi joprojām pastāv.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd