Piedegušu ēdienu ugunsgrēki – nelieli, bet veselībai un dzīvībai bīstami

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) katru dienu saņem vairākus izsaukumus no dzīvesvietām, kur sadūmojumu radījis piededzis ēdiens. Platības ziņā tie esot nelieli, bet veselībai un dzīvībai bīstami ugunsgrēki. Turklāt apdraudēti tiek arī kaimiņi.

VUGD pārstāve Agrita Vītola zina stāstīt, ka izsaukumi par piedegušu ēdienu parasti ir pēcpusdienā, vakarpusē un pat naktī.

VUGD pārstāve Agrita VītolaBaiba Runce

“Kad cilvēki ir atgriezušies no darba, iespējams, ir noguruši, uzlikuši uz plīts gatavoties vai sildīties ēdienu, aizgājuši uz blakus istabu un nav pamanījuši, ka ēdiens ir jau izraisījis ugunsgrēku. Var būt pat gadījumi, kad cilvēks ir aizmidzis, jo gadījumos, kur ir cietušie, cietušie tiek atrasti, guļot gultā. Kodīgie dūmi jau ir aizpildījuši dzīvokli un jau ir nonākuši kāpņutelpā, kur, visticamāk, to pamana kaimiņi un izsauc glābējus,” pastāstīja Vītola.

Parasti šādos gadījumos glābēji konstatē, ka mājvietā nav uzstādīta dūmu detektora, kas būtu laikus signalizējis par briesmām. Atgādinām, ka no šī gada visos mājokļos obligāti jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem.

“Šādos gadījumos dūmu detektors būtu tas, kas savlaicīgi brīdinātu par izcēlušos ugunsnelaimi un dotu iespēju izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus,” norādīja Vītola.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Latvijā
Ziņas
Jaunākie
Interesanti