Ir jau satumsis, bet Saldus tirgū skan mūzika un ir liela rosība – darbojas gan pārdevēji, gan pircēji. Te jau otro reizi tiek rīkots vakara tirgus.
Ideju, ka tāds būtu jārīko, izauklējis mājražotājs Toms Ādlers, kurš cep maizi. Saldus tirgū viņš ar savu produkciju bijis divus gadus, līdz iedomājies, ka esošais tirgus darba grafiks ir ērtāks cilvēkiem, kuriem nav jābūt algotā darbā. Bet sestdienu rītos ne viens vien pēc saspringtas darba nedēļas dod priekšroku ilgākai pagulēšanai.
"Sāku kaut kā pētīt to visu tirgus apkārtni, skatīties, kā cilvēku plūsmas mainās, kā tā veidojas, un tad es sapratu to, ka ļoti lielu auditorija nemaz nevar atnākt uz Saldus tirgu. Ko es varbūt saskatu par ļoti tādu neizmantotu potenciālu, jo Saldū ir ļoti attīstīta ražošana," viņš sacīja.
Mājražotājs neslēpa, ka konkurenti ir lielveikali, un ap Saldus tirgu tie ir vairāki. Tāpēc iespēja ar pircēju satikties arī vakarā ir svarīga.
Zemnieku saimniecība "Smilškalni" saimnieks Alvils Elksnis pauda: "Domāju, ka svētku laikā šādi papildu tirdziņi arīdzan izkrāso pilsētu, pilsēta paliek gaišāka. Bet būtu krietni jāpacīnās, lai izvērstos kā tradīcija gada garumā. Lielveikals strādā katru dienu līdz vēlam vakaram, vai viņi varēs stāvēt līdzās šim."
Mājražotāji te atbraukuši no daudzām vietām un galdā cēluši maizi, dažādus konditorejas un kulinārijas gardumus, pārstrādātus augļus un ogas. Ar saviem darinājumiem atbraukuši arī amatnieki un rokdarbnieki. Te ir arī produkti veselībai un ķermenim, un, protams, neiztikt bez svētku rotājumiem.
Saldeniece Alla Brasla atzina: "Nu skaisti! Ko vairāk pateikt. Nekāda vaina, es pirmoreiz nebiju, tad teica, ka neesot tik labi, bet šoreiz es domāju gan normāls."
Savukārt saldeniece Inguna Dzene norādīja, ka piektdienas vakars ir vispiemērotākais laiks, kad ir ērti apmeklēt tirgu.
Saldus vakara tirgus šobrīd tiek rīkots divas reizes mēnesī piektdienās, bet Toms Ādlers cerīgi raugās, ka drīz tas notiks biežāk– reizi nedēļā.