Rīta Panorāma

Igaunijā Ukrainas premjeram sola visa veida atbalstu

Rīta Panorāma

Pirmizrāde vēsturiskajai drāmai "Marijas klusums"

Horvātijā pretrunīgi rezultāti veikalu slēgšanai svētdienās

Horvātijā pretrunīgi rezultāti veikalu slēgšanai svētdienās

Horvātijā no pagājušā gada jūlija būtiski ierobežoja veikalu darba iespējas svētdienās. Lēmumu turpina kritizēt tirgotāji, bet to atbalsta strādājošo pārstāvji un tie, kuri uzskata, ka brīvdienās nav ieteicams pavadīt lielveikalos.  

Horvātijas tirdzniecības likums ļauj mazumtirgotājiem atvērt veikalus 16 svētdienas gadā, bet pārējās svētdienās tie jāslēdz.

Piecu lielo galvaspilsētas Zagrebas apgabala tirdzniecības centru pārstāvji medijiem norādīja, ka brīvdienās apgrozījums ir lielāks, un izmaiņu dēļ tas šogad samazināsies par apmēram 50 miljoniem eiro.

Vēl lielākas problēmas radās mazo veikalu īpašniekiem, kuriem pat nācās atlaist darbiniekus, bet tūrisma centros situācija ir vissmagākā. Kāds Dubrovnikas tirgotājs atgādināja, ka svētdienā pilsētā ienāk 30 kruīza kuģi un to pasažieru tēriņus nevar kompensēt citās dienās.

Citu nozaru uzņēmēji nav tik negatīvi noskaņoti, jo tūristi, iespējams, vairāk izmantos viesmīlības un ēdināšanas pakalpojumus.

Savukārt priecīgi ir arodbiedrību pārstāvji, jo arī mazumtirdzniecības sektora darbiniekiem jāatpūšas un strādājošie dod priekšroku tieši svētdienām. Lēmums arī nedaudz mazina darbaspēka trūkuma problēmu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti