Vilks: Lata maiņas kurss pēc Latvijas pievienošanās eirozonai paliks nemainīgs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lata maiņas kurss pēc Latvijas pievienošanās eirozonai paliks nemainīgs un līdz ar to iedzīvotājiem, pārejot no latiem uz eiro, nevajadzēs ciest zaudējumus, tā sarunā ar Latvijas Radio apliecina finanšu ministrs Andris Vilks. Viņaprāt, no kursa maiņām nav ieguvējs neviens, un eirozona to necentīsies darīt.

Saskaņā ar procedūru, dalībvalstu valūtas maiņas kursu nosaka brīdī, kad galīgi nolemj par valsts pievienošanos eirozonai. Patlaban oficiāli noteiktais lata maiņas kurss ir 0,70 lati par vienu eiro.

„Nemainīs, viennozīmīgi, jo nevienam nav nepieciešams tagad pēkšņi to kursu kustināt uz vienu vai otru pusi, ja kurss ir bijis tik stabils. Tāpat kā Igaunijas gadījumā ar Igaunijas kronu. Tas nedod nevienam nekādu atdevi – tā kā tas ir pilnīgi izlemts. Es nevaru simtprocentīgi teikt, bet es nevienu signālu neesmu saskatījis, saklausījis līdz šim, ka varētu būt kaut kādi mājieni par kursu, tā kā es varu droši teikt, ka tas tāds arī būs,” pārliecināts ir finanšu ministrs Andris Vilks.

Jau ziņotas, ka piektdien Eiropas Savienības dalībvalstu ekonomikas un finanšu ministri vienoti atbalstīja Latviju ceļā uz eiro. Nākamnedēļ Latvijas atbilstību eirozonai skatīs visu 27 ES valstu vadītāji, pēc tam, jūlija sākumā, balsos Parlaments un tad atkal aplis atgriezīsies pie finanšu ministriem, kas 9. jūlijā teiks gala vārdu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti